Sosiaalitoimi ei halua joululahjoja Viitasaaren vähävaraisille lapsille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lähestyvä joulu on tuonut kaupunkien kaduille myös monet hyväntekijät. Eräs tunnetuimmista keräyksistä on Suomen nuorkauppakamarien järjestämä Joulupuu-keräys, jonka tavoitteena on saada joululahjoja mahdollisimman monelle vähävaraiselle lastensuojelun piirissä olevalle lapselle ja nuorelle, jotka uhkaavat muuten jäädä ilman lahjoja.

joulupuukerays27112014

Joulupuu-keräys on parhaillaan käynnissä koko maassa, mutta Viitasaarella lapset ovat nyt yllättäen jäämässä ilman lahjoja. Keräystä järjestäneet Luoteisen Keski-Suomen Nuorkauppakamari ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Viitasaaren paikallisyhdistys eivät nimittäin voi toteuttaa keräystä, koska paikallinen sosiaalitoimi ei ole suostunut yhteistyöhön keräyksen kanssa. Viitasaaren sosiaalitoimi ei ole kommentoinut tilannetta asiasta ensimmäisenä kertoneelle Viitasaaren Seutu -paikallislehdelle.

Eri kunnissa toimintatavat ja lahjojen keräysmuodot sekä -ajankohdat vaihtelevat paikallisten nuorkauppakamarien ja yhteistyökumppanien ollessa erilaisia. Viime vuonna lahjojen jakaminen toteutettiin Viitasaarella yhteistyössä neuvoloiden kanssa, mutta tänä vuonna se ei enää ollut mahdollista.

Jos haluat olla mukana keräyksessä jossain päin Suomea, ota yhteys alueesi nuorkauppakamariin. Lahja voi olla uusi tai itse tehty, muuten arvolla ei ole väliä. Ajatus on tärkein.

#joulupuutampere talkoilijan #työpöytä. #tääontätä #jokaisellelapselle #jouluilo ja #hyvämieli #tknkk

Kuva, jonka Joulupuu Tampere (@joulupuutampere) julkaisi