Tältä näyttää nykypäivän Tsernobylissä – luonto ottanut omansa takaisin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tsernobylin vuonna 1986 tapahtunut ydinvoimalaonnettomuus lukeutuu viime vuosisadan pahimpiin ympäristökatastrofeihin. Nykyisen Ukrainan alueella tapahtuneen onnettomuuden seurauksena läheisen Prypjatin kaupungin 49.000 asukasta evakuoitiin.

Prypjat on vielä lähes 30 vuotta onnettomuuden jälkeenkin aavekaupunki, joka tyhjine rakennuksineen ruokkii ihmisten mielikuvitusta. Nyt kaupunkiin ja ydinvoimalan ympäristöön päästään tutustumaan sykähdyttävällä videolla. Osa videosta on kuvattu UAV-kopterin avulla tarjoten ennennäkemättömiä näkymiä rauniokaupungista.

Videon taustalla on Danny Cooke, joka vieraili alueella CBS News -uutiskanavan mukana. Mies pääsi tutustumaan alueelle Stalkeriksi samannimisen elokuvan ja videopelin mukaan kutsutun Yevgein-nimisen miehen avustuksella. Danny kuvasi viikon ajan näyttävää materiaalia, joka tarjoaa maailmanlopun tunnelmastaan huolimatta omalla tavallan jopa kaunista kuvastoa.