Filosofian kirja pelasti opiskelijan hengen – pysäytti kouluampujan luodin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Digiyhteiskunnassa myös opiskelijoiden apuna on yhä useammin sähköinen materiaali, ja selkärepussa kulkee ison kirjakasan sijaan kannettava tietokone. Oppikirja nousi arvoon arvaamattomaan, kun amerikkalainen Jason Derfuss joutui kouluampujan kohteeksi.

Julkaisu käyttäjältä Jason Derfuss.

Floridan yliopiston 21-vuotias opiskelija oli ollut kampuksen kirjastossa. Hän oli selaillut oppikirjoja, kun oli kuullut karmivan pamauksen. Hän huomasi, että muutaman metrin päässä hänestä oli ampuja, mutta ei kuitenkaan ymmärtänyt miehen ampuneen häntä kohti.

Derfuss juoksi autolleen ja soitti isälleen. Muutamaa tuntia myöhemmin hän tyhjensi reppunsa sisältöä kotona ja huomasi, että kahdessa kirjassa oli luodinreikä. Luoti löytyi filosofian kirjan viimeiseltä sivulta. Asemies oli ampunut myös kolmea muuta oppilasta, joista yksi on kriittisessä tilassa ja kaksi muuta pääosin kunnossa, NBC News uutisoi.