Suomalaisnainen tempaisee 100 kiloa maastavedossa – vaikka on 8. kuulla raskaana!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa raskaana olevista naisista heittäytyy kokonaan erilaiseen elämäntyyliin kuin ennen vauvamahan pyöristymistä. Toki jälkikasvun saapuminen maailmaan muuttaa elämää merkittävästi, mutta kyseessä ei kuitenkaan ole normaalielämään peruuttamattomasti vaikuttava sairaus.

Suomalainen, mutta Brightonissa nykyisin asuva 39-vuotias Katja Harjanne, on elävä esimerkki naisesta, joka ei paljoa voivottele vauvamasunsa kanssa. Nainen on nimittäin kahdeksannella kuulla raskaana, ja nostaa edelleenkin sata kiloa maasta. CrossFitiin hurahtanut nainen tokaisee Barcroftin videolla, että harrastus on auttanut häntä ja vauvaa pysymään terveenä ja vahvana jo raskausaikana.

– Olen elänyt suhteellisen normaalisti koko raskausajan ja uskon, tai ainakin toivon, että myös synnytys tulee olemaan helppo, Katja tuumailee.

Katjan 11 vuotta nuorempi kihlattu Jason Depner on ylpeä naisesta, ja hän tukee tulevan äidin kuntoiluharrastastusta täydellä sydämellä. Kätilö on kehoittanut Katjaa jatkamaan rakasta harrastustaan niin kauan, kun se tuntuu hyvältä. Katja on seurannut ja tarkkaillut tiiviisti omaa hyvinvointiaan ja toteuttanut liikuntahetkiään oman kuntonsa ja jaksamisensa mukaan. Ainakaan vielä hänen ei ole tarvinnut pudottaa painoja pois tangosta. Turvallisuus on hänelle omien sanojensa mukaan tärkeintä.

Terveen äidin raskaudenaikaista liikuntaa pidetään suotuisana ja turvallisena. Raskausaika on oiva hetki muuttaa elintapoja terveellisemmäksi pysyvästi. Terveyskirjaston laatima artikkeli suosittelee, että liikunnan tulee olla äidin mielestä miellyttävää ja hyvää kuntoa ylläpitävää. Tutkimusten mukaan raskauden aikana harjoitteluaan jatkaneiden huippu-urheilijoiden raskauksissa, synnytyksissä ja vastasyntyneissä vauvoissa ei ole todettu poikkeavuuksia.