10-vuotias hakee Kemijärven kaupunginjohtajaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen hallituksen, eduskunnan sekä kuntien ja kaupunkien päättäjät eivät viime vuosina ole – eilistä lukuunottamatta – antaneet kovinkaan mairittelevaa kuvaa kyvykkyydestään tehtäviensä hoitamisessa. Usein kuuleekin sanottavan, että lapsikin osaisi tehdä parempia päätöksiä.

Pohjois-Suomessa asia voi tulevaisuudessa olla niin, sillä Kemijärvellä kaupunginjohtajaksi hakee parhaillaan 10-vuotias tyttö Mili Kasurinen. Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Yleisradion mukaan tyttö on yksi yhdeksästätoista hakijasta. Kasurinen päätti hakea tärkeään virkaan, koska on huolestunut kaupungin rahatilanteesta. Kaupunginjohtajan tehtävän hän hoitaisi puolipäiväisesti puolella palkalla.

– Heti kun tulisin koulusta, menisin kaupungintalolle ja hoitaisin kaupunginjohtajan velvollisuudet. Tekisin töitä puoli päivää ja saisin siitä puolen päivän kohtuullisen palkan. Se olisi jo alku säästöille. Haluan auttaa Kemijärveä talousasioissa. Varat ovat vähissä ja minulla on säästöideoita, Kasurinen kertoi puolestaan Kaleva-lehden haastattelussa.