Avaruusharrastajan unelmalahja – aurinkokunta-astiat pukinkonttiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koululaisten tulee muistaa aurinkokuntamme planeetat ulkoa. Osa ihmisistä muistaa litanian vielä myöhemmällä iällä, ja kahdeksan planeettaa tulee yleensä ulkomuistista Auringosta poispäin lukien. Ennen listaan kuului myös pikkuruinen Pluto, joka kuitenkin luokiteltiin muutama vuosi sitten kääpiöplaneetaksi.

aurinkokuntaastiat29112014b

Aurinkokuntamme planeetat voi nyt ostaa upeina juomalaseina kotia koristamaan. Setissä on mukana myös Aurinko ja Pluto, joten astioita saa yhteensä kymmenen. ThinkGeek-sivustolla myynnissä oleva sarja on herättänyt mielenkiintoa avaruusnörttien keskuudessa, sillä idea on loistava esimerkiksi pukinkonttiin hankittavaksi.

Mukana on kaikki planeetat, Merkurius, Venus, Maa, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus ja Neptunus. Nämä juomalasit ovat samankokoisia, mutta Pluto on hieman pienempi ja Aurinko puolestaan suurempi. Tässä on tyylikkään värikäs vaihtoehto kipsienkeleiden täyttämän kodin röyhelökipoille. Lasit on tarkoitettu vain erityistilaisuuksiin, sillä ne eivät kestä mikroaaltouunia tai astianpesukonetta.