Tiesitkö tämän: Treenitrikoot aiheuttavat aknea takapuoleen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Joogahousut ja juoksutrikoot ovat nyt kuuminta hottia, kun naiset pukeutuvat pakaramuodot paljastaviin pöksyihin myös harrastuksen ulkopuolella. New York Magazine on kysynyt ihotautilääkäreiltä mielipiteitä kireiden treenihousujen käyttämiseen ja tulokset saattavat yllättää monet.

Joogahousut aiheuttavat nimittäin aknea takapuoleen. Elastaanista valmistetut housut saattavat olla miellyttävän tuntuiset, mutta pitkällä tähtäimellä aiheuttaa inhottavia näppylöitä pepun täydeltä. Ihotautilääkäreiden vastaanotoille on hakeutunut viime aikoina tavallista enemmän naisia, joilla on takapuolen alueella varsinainen finniviidakko. Aknen saa helposti kuriin, mutta vaivana se on hyvin kiusallinen etenkin istumalihasten alueella.

Syy on yksinkertainen. Kun iho hikoilee juoksutrikoiden kaltaisissa housuissa, antaa peppu oivan kasvualustan lukuisille bakteereille. Hiki ja bakteerit tukkivat ihohuokosia ja volá – näppylöitä syntyy kuin sieniä sateella. Pepun treenaamista ei kannata kuitenkaan lopettaa, mutta vapaa-ajalla voi käyttää edelleenkin tavallisia housuja sekä huolehtia takapuolen hygieniasta harjoittelun jälkeen.