HBO tekee paljastusdokumenttia skientologeista – 160 lakimiestä palkattu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa 1900-luvun puolivälissä perustettu skientologiakirkko on onnistunut haalimaan riveihinsä lukuisia jäseniä Hollywoodin supertähtiä. Kiistanalaisen kirkon tunnetuimpiin jäseniin kuuluvat esimerkiksi Tom Cruise ja John Travolta.

HBO-kanava valmistelee parhaillaan skientologien salaisuuksiin paneutuvaa dokumenttielokuvaa. Elokuva tulee perustumaan Lawrence Wrightin runsaasti kohua herättäneeseen paljastuskirjaan. Alex Gibneyn ohjaama Going Clear -dokumenttielokuva saa ensi-iltansa vuonna 2015.

Kanava on valmistautunut siihen, että dokumenttielokuva tulee kohtaamaan runsaasti vastustusta kirkon sisältä. HBO Documentary Filmsin puheenjohtaja Sheila Nevins kertoi The Hollywood Reporter -lehdelle, että elokuvaa esitetään etukäteen noin 160 lakimiehelle. Kanava valmistautuu tällä tavoin sitä todennäköisesti odottaviin oikeusjuttuihin.

Ohjaaja Alex Gibney on aikaisemminkin käsitellyt HBO-kanavan tuottamissa dokumenteissaan tulenarkoja aiheita, kuten Yhdysvaltain armeijan harrastamaa vankien kidutusta ja katolisen kirkon seksiskandaaleja. Mikäli dokumenttielokuva viimeistellään ajallaan, sen ensiesitys tulee todennäköisesti tapahtumaan Yhdysvaltain Sundance-festivaaleilla tammikuussa 2015.