Tuomiopäivän näky videolle Australiassa – rajuilma iski yllättäen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Suomessa ollaan jo pitkään varauduttu lumimyrskyihin ja talven tuloon. Maapallon toisella puolen Australiassa sen sijaan vietetään parasta aikaa kesää. Australiassa kesämyrskyt ovat viime päivinä riepotelleet muun muassa New South Walesin ja Queenslandin rannikoita ja niistä on saatu myös videokuvaa.

Erään asukkaan kuvaamassa videossa luonnonvoimat mylläävät kadulla ja vievät mukanaan lähes kaiken irtonaisen. Tiet tulvivat ja taivas salamoi ja voisi luulla, että terassin katto ei kestä ympärillä olevaa myräkkää. Jotkut hakeutuvat sisätiloihin turvaan myrskyltä, mutta toisia ilma kiehtoo niin paljon, että he uskaltautuvat seuraamaan myrskyä läheltä.

Brisbanessa onkin kuvattu hauska video myrskystä, jossa erään nuoren miehen kaverit ovat saaneet yllytettyä miehen hölmöilemään myräkän keskellä. Mies riisui vaatteensa ja lähti uimaan keskelle tulvivaa katua kavereiden kannustaessa katoksen alla. Miehen hölmö tempaus tallentui sivusta seuranneen kameraan. Ehkäpä Suomessa päästään pian kuvaamaan samanlaisia videoita, jossa vesi on tosin lumen muodossa.