Nickelback Suomeen! Euroopan-kiertue alkaa Helsingistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Moninkertaista platinaa myynyt kanadalaisyhtye Nickelback suuntaa ensi vuonna jättimäiselle maailmankiertueelle juuri julkaistun kahdeksannen studiolevynsä No Fixed Address merkeissä. Kiertueen Euroopan osuus käynnistyy Helsingistä 30. syyskuuta ja päättyy Lontooseen 25. marraskuuta.

Nickelbackin uran kymmenenteen maailmankiertueeseen sisältyy 31 Euroopan kaupunkia. Helsingissä yhtye esiintyy Hartwall Areenalla. Konsertin lipunmyynti käynnistyy maanantaina 8. joulukuuta Lippupisteessä. Suomessa Nickelback on esiintynyt vain kerran aikaisemmin. Syksyllä 2012 myi loppuun Hartwall Areenan viimeistä paikkaa myöden. Bändi oli tuolloin julkaissut edellisen levynsä Here And Now, joka myi Suomessakin kultaa.

Nickelbackin kahdeksas studioalbumi No Fixed Address julkaistiin marraskuussa ja levyn singlet Edge Of A Revolution ja What Are You Waiting For ovat soineet tiiviisti radiokanavilla ympäri maailmaa, myös Suomessa. Albumi nousi heti julkaisunsa jälkeen iTunesin Top 5:een viidessätoista maassa sekä Top-10:een kahdessakymmenessä maassa.

Vuonna 1995 perustettu Nickelback on vakiinnuttanut asemansa parin vuosikymmenen aikana yhtenä rockin menestyneimmistä yhtyeistä. Yhtyeen maailmanlaajuiset levymyynnit yltävät yli 50 miljoonaan kappaleeseen tehden Nickelbackista toiseksi eniten levyjä myyneen ulkomaisen artistin Yhdysvalloissa. Enemmän on myynyt vain The Beatles.

Nickelbackin megahitti How You Remind Me pysyttelee Billboardin Top Rock Song of the Decade -listan ykkösenä ja yhtye Top Rock Group of the Decade -listan kärkisijalla. Tämän lisäksi yhtye on saanut huikeat yhdeksän Grammy-ehdokkuutta, kolme American Music Awards -pystiä, World Music Award -palkinnon, People’s Choice Awardin, kaksitoista JUNO-pystiä ja oman tähtensä Canada’s Walk of Famelle.