Pikkupoika kohtasi idolinsa – kärsii samasta oireyhtymästä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ulkonäköön vaikuttavat sairaudet ja oireyhtymät ovat kantajilleen hankalia lähinnä muiden ihmisten hyväksymisen takia. Ihmiskunta vieroksuu poikkeavan näköisiä henkilöitä, vaikka he olisivat sisimmiltään jopa kauniimpia kuin muut. Treacher Collinsin -oireyhtymässä kallo- ja kasvoluut ovat epämuodostuneita.

Australialainen Zackary ”Zack” Walton on kaksivuotias pikkupoika, joka kokee hankalaksi muiden lasten kanssa leikkimisen. Syynä on pojan harvinainen Treacher Collisin -syndrooma, joka on vaikuttanut lapsen ulkonäköön merkittävästi, ja tästä syystä leikkitoverit karttavat häntä. Zackin äiti pani merkille, että samaa oireyhtymää sairastava 30-vuotias malli Jono Lancaster oli saapumassa Englannista Australiaan vierailulle. Äiti sai idean.

Hän pyysi Facebookin kautta, voisiko Jono mahdollisesti tavata hänen kaksivuotiaan poikansa ja antaa hänelle vinkkejä ja kannustuksia elämään. Mies suostui pyyntöön välittömästi. Zack ja hänen perheensä ihailee tunnettua miesmallia, joka on luonut merkittävän uran mutaatiostaan huolimatta. Nyt Zack tietää, että ei ole ainoa laatuaan. Pikkupoika tuli ikihyvin onnelliseksi tapaamisesta ja koko maailma ihastelee Jonon omistautumista, paikallislehti Adelaide Now uutisoi.