Paljastelua tieteen nimissä – tieteisblogin suosio räjähti rohkeilla kuvilla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Italialaisen tieteisblogin suosio on räjähtänyt sen jälkeen, kun ihmiset ovat alkaneet lisäillä itsestään paljastavia kuvia blogin sivuille. Italialainen Lara Tait halusi luoda sivuston, jossa ihmiset keskustelisivat tärkeistä ja ajankohtaisista aiheista tieteeseen liittyen.

Nainen keksi, että aiheista saataisiin enemmän keskustelua aikaan, kun mielenkiintoisia otsikoita julkaistaisiin paljastavan kuvan yhteydessä. Ihmiset ovat sankoin joukoin alkaneet räpsiä itsestään paljastavia kuvia ja liittäneet kuvaansa otsikon tai aiheen, jossa ilmoittavat minkä asian kannalla ovat tai mistä haluavat keskustella.

Lara Tait nimesi bloginsa nimellä Tette Per La Scienza, joka tarkoittaa suomeksi Tissit tieteen nimissä. Sen sijaan, että sivustolla olisi vain naisista otettuja kuvia, ovat myös miehet innostuneet ottamaan kantaa tieteellisiin aiheisiin kuvillaan. Ihmiset ovat ilmaisseet mielipiteensä kuvansa avulla ja halunneet vaikuttaa jollain tavalla siihen liittyvään aiheeseen tai keskusteluun.

Valtava osa kuvan lisänneistä ovat osoittaneet tukensa muun muassa Euroopan avaruusjärjestölle ja Rosetta-missiolle. Hauska sivusta on ollut erittäin suosittu ja ihmiset ovat osoittaneet leikkisällä tavalla kiinnostuksensa tieteellisiin aiheisiin ja asioihin.