Naispoliisit liian seksikkäinä nettikuvissa – saivat kurinpalautuksen

Viihdeuutiset · Annika Kela

New Yorkin poliisilaitos on jaellut nuhteita naispuolisille viranomaisilleen, sillä he ovat lisäilleet liian seksikkäitä selfieitä sosiaaliseen mediaan. Poliisilaitos on kieltänyt viranomaisia esiintymästä virka-asussaan kuvissa, jotka on otettu lisättäväksi sosiaaliseen mediaan.

Naispoliisit ovat rikkoneet sääntöjä ja lisäilleet kuvia virkapuvuissa poseeraten. Naiset menivät selfievillityksessään jopa niin pitkälle, että kaunottaria varten perustettiin oma sivusto, jonne naispoliisit saivat lisäillä kuvia itsestään. Instagram-profiili sai nimekseen Blueline Beauties.

Kaunottaret lisäsivät profiiliin seksikkäitä kuvia itsestään ja painottivat, että sivuilla tuetaan kaikkia viranomaisvirassa työskenteleviä naisia ja kunnioitetaan heidän työtään lainsuojelijoina. Ei mennyt kauaa, kun NYPD poisti Instagram-sivut ja kaikki viranomaisten julkaisemat kuvat.

Daily Mail -lehden mukaan sivusto oli muutamassa päivässä saavuttanut valtavan suosion. Miehet olivat virkapukuisista naisista innoissaan ja kuvia jaettiin verkossa myös muissa sosiaalisissa medioissa, kuten Twitterissä ja Facebookissa. Kaikki naiset, jotka ovat lisänneet sivustolle kuvansa ovat saaneet poliisilaitokselta nuhteita ja osa naispoliiseista on menettänyt palkalliset vapaapäivänsä rangaistuksena sääntörikkomuksesta.

Baltimore Sun -lehti kirjoitti äskettäin artikkelin, jossa pohdittiin sosiaalisen median tuomia haasteita poliiseille toimia peitetehtävissä. Lehden haastattelemien henkilöiden mukaan peitetähtivissä toimiminen on nykyään vaikeaa, sillä ihmiset tunnistavat toisensa nettiin lisättyjen kuvien perusteella. Poliisien selfievillitys on vain pahentanut tilannetta ja naiset eivät ole ajatelleet asettaneensa itseään ja virkaansa vaaraan lisäilemällä itsestään kuvia virka-asuissa nettiin.

NYPD on pitänyt huolen, että kuvat on poistettu sosiaalisesta mediasta. Koska netin syövereistä on lähes mahdotonta poistaa pysyvästi mielenkiintoisia julkaisuita, on naisten kuvia edelleen jaossa Twitterissä ja Facebookissa.