6 tapaa pysyä hoikkana – ilman kuntosalia!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet maksavat suuria summia kuukausittain kuntosalijäsenyydestä, jota eivät kuitenkaan käytä. Kuntosalille lähteminen saattaa tuntua raskaalta pimeänä talvi-iltana eikä motivaatiota tahdo löytyä mistään. Nyt esittelyssä on kuusi tapaa pysyä hyvässä kunnossa ilman kuntosalia.

1. Vaihtoehtoisten liikuntamuotojen kokeilu

Kuntosalin jumppatarjonnan sijaan kannattaa kokeilla erilaisia muita treenejä ja liittyä esimerkiksi joogaryhmään, käydä uimassa viikoittain tai vaikkapa ottaa jokin kurssi. Vaihtelu virkistää!

2. Videopelit

Fitness on nykypäivän trendi ja se näkyy tällä hetkellä joka puolella – myös videopeleissä. Fitness-pelejä löytää laajasti esimerkiksi Wii-pelikonsoleille ja Xboxille. Jos pitää pelaamisesta, tämä saattaa olla se oma juttu.

3. Vietä aikaa ystävien kanssa

Ystävän kanssa on helppo sopia treffit drinkin äärelle tai vaikkapa johonkin uuteen ravintolaan. Mitäpä jos istumisen sijasta keksisittekin jonkin mukavan aktiviteetin? Vie ystäväsi vaikka keilaradalle tai lumen tullen pulkkamäkeen.

4. Suunnittele ruokailusi etukäteen

Saattaa kuulostaa helpommalta kuin se onkaan. Ruokailu voi olla hankala miettiä etukäteen esimerkiksi töiden tai muiden aikataulutettujen velvoitteiden vuoksi, mutta se kannattaa tehdä siitä huolimatta. Kun suunnittelet etukäteen mitä syöt seuraavana päivänä lounaaksi ja ostat välipalaeväätkin jo valmiiksi, on epätodennäköistä, että lipsut suunnitelmasta.

5. Luo oma kunto-ohjelmasi

Kuntosalilla joudut pitämään turhia taukoja odotellessasi, että tietty laite vapautuu. Kun olet kotona, pystyt tekemään treenin niin tehokkaasti ja nopeasti kuin haluat. Kotona ei myöskään tarvitse miettiä, että joku näkee, jos epäonnistuu. Kokeile siis rohkeasti vaikeitakin liikkeitä ja opettele seisomaan vaikka päälläsi.

6. Lähde ulos

Pieni 15 minuutin happihyppely vaikuttaa jo siihen, että olet iloisempi ja virkeämpi päivän aikana. Ulos lähteminen siis kannattaa, vaikka kylminä iltoina sohvapaikka houkuttelisikin.