Mies sai rajun potkun päähän – hajuaisti palautui

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

41-vuotias rugbypelaaja Edward Baker oli onnekas saatuaan hajuaistinsa kahdenkymmenen vuoden jälkeen takaisin juuri kriittisellä hetkellä, ja onnistui estämään mahdollisesti ison onnettomuuden. Baker oli menettänyt hajuaistinsa 20 vuotta sitten useiden nenään osuneiden kolhaisujen seurauksena.

Baker on yrittänyt palauttaa hajuaistiaan useaan otteeseen ja kokeillut kaikkia keinoja, jopa leikkausta. Mikään ei ole tepsinyt ennen kuin Baker taklattiin rajusti uudessa rygby-pelissä. Mies kaatui kentällä ja sai potkun päähänsä.

Sen seurauksena hän sai jälleen murtuneen ja vertavaluvan nenän. Uskomatonta kyllä, mutta kun turvotus laski, Baker huomasi hajuaistinsa palanneen. Hän pystyi taas hengittämään normaalisti ja huomasi haistavansa jälleen. Edward Baker parantui juuri oikealla hetkellä. Vain päiviä hajuaistin palautumisen jälkeen hän kykeni ohikulkumatkallaan haistamaan kaasuvuodon läheisellä koululla Bournemouthissa.

– Vaikka en olekaan pystynyt haistamaan kaasua vuosiin, tunnistin sen pistävän hajun välittömästi, Baker kommentoi Daily Mailille.

Mies soitti välittömästi teknikoille, jotka tulivat korjaamaan vuodon ja pahemmilta vahingoilta säästyttiin.