Viihdehistorian järisyttävin tietomurto – Sonyltä hakkeroitu 100 teraa dataa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hakkerit ovat vuosikymmenten varrella onnistuneet saamaan haltuunsa suuria määriä heille kuulumattomia tietoja mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Nyt Sony Pictures on joutunut viihdehistorian suurimman hakkeroinnin uhriksi, sillä sen salaisia tietoja on päätynyt hakkereille arviolta jopa 100 teran edestä.

The Guardians of Peace -niminen hakkeritiimi lähetti lukuisille medioille linkkejä varastamaansa materiaaliin. Materiaaliin tutustuneet tahot ovat kertoneet, että joukossa on julkaisemattomien Hollywood-elokuvien lisäksi valtava määrä muuta tietoa.

Lehtitietojen perusteella mukana on elokuvien lisäksi esimerkiksi Sony Picturesin myyntineuvottelujen tuloksia, 6.800 työntekijän taustojen tarkistusten tulokset, palkkatiedot, lääkärinlausunnot ja sairauspoissaolot sekä 3.500 amerikkalaisen työntekijän sosiaaliturvatunnukset.

Hakkerointi tuli julki, kun verkkoon päätyi otteita viidestä vielä julkaisemattomasta Sonyn elokuvasta. Vahingollisia tuotantoyhtiölle ovat vielä julkaisemattomien elokuvien lisäksi myös esimerkiksi Breaking Bad -käsikirjoittaja Vince Gilliganin vielä julkistamattoman televisiosarjan pilottijakson käsikirjoitus. Hakkerit ovat uhanneet julkaista kaikki tiedot verkossa, The Hollywood Reporter kertoo.

Sony Pictures ei ole kommentoinut varastettuja tietoja, mutta on vahvistanut joutuneensa viime viikolla cyberiskun kohteeksi ja tutkivansa asiaa yhdessä poliisin kanssa. Vahvistamattomien huhujen mukaan Sony olisi syyttämässä hakkeroinnista Pohjois-Koreaa. Tilanne on Sonylle poikkeuksellisen nolo, koska vain kolme vuotta sitten sen PlayStation-peliverkko hakkeroitiin ikävin seurauksin.