Todellinen aivovuoto: Teksasin yliopistosta varastettiin 100 aivot!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Varkaiden kynsiin päätyy toisinaan mitä erikoisempia esineitä ja tuotteita. Nyt Yhdysvaltain Teksasista kantautuu uutinen, jonka mukaan paikallisesta yliopistosta on hävinnyt suuri määrä ihmisten aivoja. Kyse on tosin onneksi jo valmiiksi formalhydiin säilötyistä elimistä elävien ihmisten aivojen sijaan.

CBC-uutissivuston mukaan Teksasin yliopiston kokoelmista on kadonnut mystisellä tavalla noin sadat aivot. Kyseessä on noin puolet yliopiston formalhydiin säilöttyjen aivojen kokoelmasta. Oppilaitoksen henkilökunta epäilee, että asialla ovat olleet koulun oppilaat.

– Uskomme jonkun varastaneen aivot, vaikka emme tiedä sitä varmaksi, kokoelman kuraattorina toimiva psykologian professori Tim Schallert paljastaa.

– On mahdollista, että tieto aivoista levisi opiskelijoiden keskuudessa, ja ihmiset alkoivat viedä niitä olohuoneidensa koristeiksi tai käytettäväksi halloween-piloja varten, kokoelman toinen kuraattori, psykologian professori Lawrence Cormack epäilee.

Kokoelmien jäljellä olevat 100 aivoa on siirretty toiseen, oletettavasti turvallisempaan rakennukseen. Niistä otetaan parhaillaan korkean resoluution magneettikuvia, joita tullaan käyttämään opetus- ja tutkimuskäytössä.