7 upeinta joulumarkkinaa Euroopassa – talvituristin unelmakohteet

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Joulumarkkinoilla kiertely on mukava tapa valmistautua joulunviettoon ja nauttia joulutunnelmasta. Suomessa järjestetään monissa kaupungeissa pienimuotoisia joulumarkkinoita, mutta Euroopassa järjestetään joulun alla lukuisia selvästi suurempia joulumarkkinoita.

Hotellihintojen vertailusivusto Trivago.fi listasi Euroopasta seitsemän joulumarkkinaa, jotka eivät ole kaikkein tavanomaisimpia. Nyt voit käydä joulumarkkinoilla esimerkiksi linnassa, laivassa tai huvipuistossa.

Schwimmender Christkindlmarkt
Schwimmender Christkindlmarkt

Laiva: Vilshofen an der Donau, Saksa

Vilshofen an der Donaun pikkukaupunki sijaitsee Saksassa lähellä Müncheniä ja Itävallan rajaa. Kaupungin läpi virtaa kaunis Tonavan joki, ja joulun alla se saa aivan erityisen tehtävän. Tonavan laineilla lipuvassa laivassa järjestetään nimittäin kelluvat joulumarkkinat, Schwimmender Christkindlmarkt.

Laivan katolla oleva upea puinen seimiasetelma on tiettävästi maailman suurin yhdestä puusta veistetty seimi. Joulumarkkinatunnelmasta voi nauttia laivan lisäksi myös kuivalla maalla. Tonavan varrelle pystytetään joka joulu valtava joulukuusi, jossa on jopa 4.000 valoa ja 1.500 koristepalloa. Joulumarkkinat järjestetään 28.–30.11.2014, 5.–7.12.2014 ja 12.–14.12.2014.

Marie Andersson
Anna Yu

Ulkoilmamuseo: Tukholma, Ruotsi

Vuonna 1891 rakennettu Skansen on maailman vanhin ulkoilmamuseo. Museossa on juhlittu jouluperinteitä jo vuodesta 1903 lähtien. Nykyaikaisten kojujen sijaan Skansenin kuuluisilla joulumarkkinoilla on 150 tyypillistä ruotsalaista taloa, joissa myydään perinteisiä käsitöitä, vanhanajan joulukoristeita ja makeisia. Täällä vierailija todella tuntee siirtyneensä ajassa taaksepäin. Joulumarkkinat järjestetään 29.–30.11.2014, 6.–7.12.2014, 13.–14.12.2014 ja 20.–21.12.2014.

OC Christkindlimarkt
OC Christkindlimarkt

Rautatieasema: Zürich, Sveitsi

Sveitsin Zürichissä järjestetään joka vuosi useita joulumarkkinoita. Yksi niistä, Christkindlimarkt, erottuu muista epätavallisen sijaintinsa vuoksi. Nämä joulumarkkinat järjestetään nimittäin kaupungin rautatieasemalla.

Joulun alla asemalla voi tutustua jopa 160 eri kojuun, joissa myydään leluja, erilaisia herkkuja ja koruja. Kaiken kruunaa 15 metriä korkea kuusi, joka on koristeltu Swarowskin kristallein. Markkinat ovat yksi Euroopan suurimmista sisätiloissa järjestetyistä joulumarkkinoista. Joulumarkkinat järjestetään 20.11.–24.12.2014.

David Fugere
David Fugere

Keskiaikainen linna: Tiffauges, Ranska

Tiffaugesin linna sijaitsee Ranskassa. Linnan historia ulottuu aina keskiajalle saakka, ja se on yhdistetty pelottavaan Ritari Sinipartaan. Joka vuosi linnassa järjestettävät perinteiset joulumarkkinat ovat kuitenkin kaukana karmivasta. Markkinoilla on yhteensä 50 eri kojua, ja siellä järjestetään monenlaista ohjelmaa, kuten jäänveistoa, kuoroesityksiä ja poniratsastusta.

Paikalle tuodaan myös muita eläimiä ja puinen karuselli. Nämä markkinat takaavat vierailijalle taianomaisen ilmapiirin. Joulumarkkinat järjestetään 6.–7.12.2014 ja 13.–14.12.2014.

Gemeentegrot markt
Gemeentegrot markt

Luolasto: Valkenburg, Hollanti

Valkenburgin pikkukaupunki sijaitsee Etelä-Hollannissa Maastrichtin lähellä. Kaupungin kahdessa maanalaisessa luolassa, Gemeentegrotissa eli ”Kaupungin luolassa” ja Fluweelengrotissa eli ”Samettiluolassa” järjestetään joka vuosi joulumarkkinat. Kojut pystytetään eri kokoisiin huoneisiin, joiden välillä pääsee liikkumaan pitkiä kiviseinäisiä käytäviä pitkin. Luolat koristellaan joulumarkkinoita varten satumaisin valoin ja joulukuusin, ja taustalla soi musiikki. Joulumarkkinat järjestetään 14.11.–23.12.2014.

Stara
Stara

Huvipuisto: Kööpenhamina, Tanska

Vuonna 1843 rakennettua Kööpenhaminassa sijaitsevaa Tivolia pidetään maailman vanhimpana huvipuistona. Joka vuosi joulun alla huvipuisto muuttuu oikeaksi talven ihmemaaksi. Sinne pystytetään lähes 70 eri kojua ja luistelurata. Koristeluihin kuuluu 1.200 kuusta ja melkein 10 kilometriä valoja. Tunnelma on suorastaan majesteettinen. Joulumarkkinat järjestetään 15.11.2014–4.1.2015.

Santatelevision.com
Santatelevision.com

Joulupukin kotikaupunki: Rovaniemi, Suomi

Jouluisesta ilmapiiristä pääsee nauttimaan Suomessakin. Rovaniemi on Joulupukin kotikaupunki, ja siellä on mahdollista päästä joulutunnelmaan läpi vuoden. Napapiirillä sijaitseva Joulupukin Pajakylä on kuitenkin parhaimmillaan juuri joulun aikaan. Joulukausi lähtee liikkeelle Pajakylässä vietettävästä Rovaniemen Joulunavauksesta. Joulupukki itse pitää puheen tapahtumassa, ja lisäksi ohjelmassa on koko perheelle sopivaa laulua ja tanssia.