Mies pyöräili 69 000 kilometriä 61 maassa – halusi matkustaa halvalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Englantilainen Charlie Walker halusi nähdä maailmaa mahdollisimman paljon ja edullisesti. Walker halusi valita kulkuvälineeksi jonkin sellaisen menopelin, jonka ansiosta hän matkaisi hitaasti ja ehtisi nauttia näkemästään. Hän päätti ryhtyä tuumasta toimeen, otti vanhan pyöränsä alleen ja lähti polkemaan.

27-vuotias Walker ajoi matkallaan 61 maan ja yhteensä kolmen mantereen läpi, Daily Mail kertoo. Hän ajoi ensin pohjoiselle napapiirille, sieltä Afrikan eteläkärkeen, jonka jälkeen suuntasi Aasiaan ja jatkoi Vietnamin viidakon syövereihin. Lopulta matka vei myös Eurooppaan ja Suomeen, jossa hän kävi muun muassa tapaamassa Joulupukkia.

Charliewalkerexplore.co.uk
Charliewalkerexplore.co.uk

Kilometrejä miehelle kertyi matkallaan noin 69.200, joka vastaa lähes kaksinkertaista maailmanympärysmittaa. Hän taittoi matkaa pyöräillen, jalan sekä hevosen selässä. Walker aloitti matkansa heinäkuussa 2010 ja palasi hiljattain kotiinsa.

Miehen matka kesti kokonaisuudessaan 1.606 päivää. Tämä tosielämän Forrest Gump on julkaissut seikkailunsa varrelta upeita kuvia CharlieWalkerExplore-nimisessä blogissaan, sekä hienon timelapse-videon, kun matka oli vielä kesken.