Muuttourakka vailla vertaa: 120 miljoonaa rapua valtasi Joulusaaren

Viihdeuutiset · Annika Kela

Intian valtameressä sijaitsevalla Joulusaarella on meneillään rapujen muuttourakka. Punaisten rapujen lisääntymiskausi on saanut ne liikkeelle ja arviolta 120 miljoonaa rapua vaeltelee ympäri saarta siinä toivossa, että ne löytäisivät rannalle ja veteen.

Rannalle päästyään ravut parittelevat ja munivat ja palaavat sitten takaisin saaren keskiosiin. Vaelluskausi ajoittuu yleensä sadekauden alkuun. Joulusaari on värjäytynyt punaiseksi rapujen määrästä ja autotiellä on mahdotonta ajaa osumatta rapuihin. Saarella liikkuvien ihmisten täytyy myös katsoa mihin he astuvat, sillä muuten kengän alla rutisee.

Tutkijat ovat olleet kiinnostuneita saarella tapahtuvasta ilmiöstä, mutta turisteja saari ei ole vielä houkutellut. Punaiset ravut ovat saaren menestyksekkäin populaatio, sillä Joulusaarilla asustelee vain 2.000 asukasta. Eristäytyneet saaret kuuluvat Australiaan.