Disney-hahmot nyljettiin – turkisten vastainen kampanja kuohuttaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Turkistenvastaisista mielenosoituksista ja tapahtumista kuulee aika ajoin. Nyt Keski-idästä kotoisin oleva taiteilija on luonut oman kampanjansa. Saint Hoax -niminen taiteilija on piirtänyt tutut Disnay-hahmot surullisina ilman turkkia. Kuvissa nähdään muun muassa Bambi ja Leijonakuninkaasta tuttu Simba.

Saint Hoax
Saint Hoax

Taiteilija haluaa teoksillaan herätellä ihmisiä ja demonstroida, miltä rakastetut piirroshahmot näyttäisivät, jos ne olisivat joutuneet turkisbisneksen uhriksi. Furry Tale Gone Bad -nimisen kokoelman avulla Saint Hoax haluaa myös kannustaa ihmisiä ottamaan osaa turkisvastaisen aatteen puolesta jakamalla tietoisuutta asiasta sekä boikotoimalla turkiksien tekoa ja käyttöä.

Teosten alareunassa on teksti, jossa informoidaan kuvan katsojaa siitä, mitä eläin joutuu kokea turkisten vuoksi. Saint Hoax on tehnyt muitakin vaikuttavia teoskokoelmia Disney-hahmoja muokkaamalla. Myös niissä taiteilija puhuu monen raskaamman asian puolesta, ottamalla esimerkiksi naisiin kohdistuvaan väkivaltaan kantaa.

Saint Hoax
Saint Hoax