Pelastusoperaatiossaan itkenyt Raju-elefantti on viimein vapaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime kesänä Raju-nimisestä elefantista, joka oli joutunut elämään 50 vuotta silkkaa painajaista alituisen pahoinpitelyn ja aliravitsemuksen kanssa. Joukko eläinystäviä pelasti Rajun yöllisessä operaatissa, jossa Raju vuodatti kyyneleitä ymmärtäessään pelastuvansa.

Pooja Binepal
Pooja Binepal

Rajun vapauttanut järjestö keräsi rahaa Rajun vapauttamiseksi valvottuun elefanttien luonnonpuistoon, ja rahat saatiin kasaan hyvin nopeasti Rajun tarinan levitessä ympäri maailmaa. Ilo oli kuitenkin ennenaikaista, sillä elefantin omistaja ryhtyi vaatimaan eläintä takaisin itselleen oikeudessa. Nyt intialainen tuomioistuin on päättänyt, että Raju on vapaa, joten sen ei tarvitse palata kiduttajiensa luokse.

YouTube
YouTube

Raju-niminen elefantti joutui kärsimään Intiassa turistibisneksen palveluksessa peräti 50 vuoden ajan. Erittäin viisasta eläintä pidettiin kivuliaissa piikkikahleissa ja se joutui syömään nälkäänsä turisteilta saamien makupalojen lisäksi muun muassa roskia, paperia ja muovia, jotka vain pahensivat elefantin terveydellistä tilaa. Lisäksi elefanttia oli hakattu kepeillä sen koko elämän ajan. Raju oli ilmeisesti varastettu emoltaan sen ollessa pieni poikanen.