Raju-elefantin 50 vuoden tuska päättyi – purskahti itkuun huomattuaan pelastusoperaation

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elefanttien käyttäminen sirkuksissa on ollut rajussa vastatuulessa koko maailmassa jo pitkään. Elefantteja käytetään sirkusten lisäksi myös erilaisissa turistirysissä muun muassa Thaimaassa ja muissa Aasian maissa, joissa eläinten olot ovat usein kaikkea muuta kuin hyvät. Nyt eräs turistikäytössä ollut elefantti on pelastettu.

Pooja Binepal
Pooja Binepal

Raju-niminen elefantti joutui kärsimään Intiassa turistibisneksen palveluksessa peräti 50 vuoden ajan. Erittäin viisasta eläintä pidettiin kivuliaissa piikkikahleissa ja se joutui syömään nälkäänsä turisteilta saamien makupalojen lisäksi muun muassa roskia, paperia ja muovia, jotka vain pahensivat elefantin terveydellistä tilaa. Lisäksi elefanttia oli hakattu kepeillä sen koko elämän ajan. Raju oli ilmeisesti varastettu emoltaan sen ollessa pieni poikanen.

Lopulta englantilainen eläinsuojelujärjestö Wildlife SOS päätti, että Raju oli saanut kärsiä tarpeeksi ja päätti vapauttaa sen yöllisessä yllätysoperaatiossa. Kun eläinsuojelijat saapuivat eräänä yönä vapauttamaan Rajun, se ilmeisesti ymmärsi pian mistä oli kyse. Eläin ryhtyi nimittäin vuodattamaan kyyneleitä. Vapauttajien tiedottaja Pooja Binepal kertoi ryhmän liikuttuneen huomatessaan, että elefantti liikuttui huomatessaan, että sitä oltiin vapauttamassa. Nyt järjestö kerää rahaa Rajun vapauttamiseksi valvottuun elefanttien luonnonpuistoon.