Koira pelasti pojan kaivosta – palkittiin ruhtinaallisesti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuusivuotias Kollin-poika katosi perjantai-iltana. Hänen piti olla naapurissa leikkimässä, mutta sen sijaan poika olikin leikkiessään pudonnut läheiseen tarkastuskaivoon. Kollin ehti olla kateissa kaksi tuntia, kunnes vihikoira-rotuinen Copper löysi hänet tarkan hajuaistinsa ansiosta.

– Lennätin leijaani, kunnes kompastuin kiveen. Kun seuraavan kerran avasin silmäni, olin kaivossa. Luulin, että tulen menettämään joulun, mutta Copper pelasti elämäni, Kollin kommentoi illan tapahtumia KUTV:lle.

Kollin-pojan vanhemmat, naapurit ja poliisi olivat etsineet poikaa jo jonkin aikaa. Kun Copper-koira tuli paikalle, se haistoi Kollinin heti ja alkoi johdattamaan muita kohti kaivoa. Poika löytyi tarkastuskaivon pohjalta ja oli selvinnyt pudotuksesta lievin vammoin.

Pojalla todettiin lievä aivotärähdys, murtunut käsi ja hän kärsi hypotermiasta. Kollinin perhe pitää Copperia sankarina ja Kollin on palkinnut koiran isolla luulla ja pussillisella koiran herkkuja.