Antaisitko kodittoman varastaa ruokaa? Näin kävi Ruotsissa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Venäläiset kaverukset Vlad ja Daniel tekivät Ruotsissa sosiaalisen kokeilun ja kuvasivat ihmisten reaktioita videolle. Videolla toinen heistä esittää koditonta, joka yrittää nälissään varastaa ruokaa. Ihmiset reagoivat tähän vaihtelevasti.

YouTube
YouTube

Siististi pukeutunut mies ostaa McDonald’sissa aterian itselleen ja pyytää viereisen pöydän seuruetta katsomaan sitä sen aikaa, kun mies käy vessassa. Sillä välin paikalle tulee toinen mies, joka yrittää varastaa ruuan.

Viereisen pöydän seurue estää häntä ottamasta toisen ateriaa. Kodittomaksi pukeutunut kertoo olevansa todella nälissään ja anelee pöytään jäänyttä ruokaa. Osa reagoi tähän jopa väkivaltaisesti, kun taas osa tarjoutuu ostamaan miehelle oman aterian tai antamaan omastaan.

Videon lopussa miehet paljastavat, että kyseessä oli kokeilu. Eräs vanhempi mies, joka reagoi kodittomaan vihaisesti ja läpsäisi häntä kädelle kokeilun aikana, yritti ottaa kameran ja vaati, että materiaali poistetaan. Osan kanssa syntyy hyvää keskustelua siitä, miksi niin harva tarjoutuu auttamaan, vaikka kyse on vain parista eurosta.