Stara koditon

Ohhoh!

Kanadassa vuonna 2012 kadonnut löytyi Amazonin viidakosta

Anton Pilipa katosi vuonna 2012 kotoaan Kanadan Vancouverista. Mies löydettiin viisi vuotta myöhemmin Amazonin viidakosta paljain jaloin. Perhe oli jo menettänyt toivonsa miehen löytymisestä.

Kanadalainen Anton Pilipa oli kävellyt ja liftannut kotimaastaan Brasiliaan ilman henkilöllisyyspapereita. Hän oli aiemmin työskennellyt humanitaarisen avun parissa, mutta kärsinyt ennen katoamistaan mielenterveysongelmista. Antonin veli Stefan oli käyttänyt runsaasti aikaa ja energiaa miehen löytämiseksi, mutta alkoi vaipua jo toivottomuuden tilaan vuosien etsimisen jälkeen.

Viime vuoden lopulla Antonin perhe sai puhelun kanadalaissyntyiseltä brasilialaispoliisilta. Poliisinainen oli törmännyt Antoniin kadulla luullen häntä kerjäläiseksi, koska miehellä oli erittäin likaiset vaatteet. Lisäksi Anton oli ollut ilman kenkiä. Poliisi ei myöskään löytänyt mieheltä henkilöllisyyspapereita tai passia. Nainen sai kuitenkin selvitettyä henkilöllisyyden ja ilmoitti asiasta Antonin perheelle.

– Olin järkyttynyt kuullessani Antonista. Yritin uskotella itselleni, että Anton on kuollut, koska se olisi ollut ainoa järkevä selitys hänen katoamiselleen. En kuitenkaan halunnut uskoa sitä sisimmässäni. Olin shokissa, koska olen käyttänyt nämä kaikki vuodet saman kysymyksen pohtimiseen, että missä hän on ja mitä hänelle on tapahtunut, Stefan kertoo Daily Mailille.

Anton oli vaeltanut Kanadasta Yhdysvaltojen läpi Väli-Amerikkaan ja sieltä Kolumbian, Venezuelan ja Argentiinan kautta Brasiliaan – ja ilman passia tai matkatavaroita. Antonin tavoitteena oli kertomansa mukaan päästä käymään Buenos Airesin kansalliskirjastossa Argentiinassa. Kun mies oli viimein päässyt kirjaston luokse, oli hänet käännytetty ovelta.

Tällöin Anton aloitti hurjan vaeltamisensa takaisin kohti pohjoista. Mies oli elänyt poimimillaan hedelmillä ja marjoilla sekä hyödyntänyt roskiksista löytämäänsä ruokaa. Mies kertoo saaneensa runsaasti apua ventovierailta ihmisiltä.

Anton oli vaeltanut paluumatkallaan muun muassa Amazonin viidakon läpi 800 kilometrin pituisen matkan. Viidakko on täynnä vaarallisia eläimiä. Uskomattoman patikoimisen vaikutuksista kertoo pelkästään se, että hänen kaikki varpaankyntensä olivat irronneet matkan aikana. Miehelle kerätään avustusta Go Fund Me -kampanjan avulla. Anton on nyt palannut veljensä kanssa takaisin Kanadaan. Hän saa hoitoa mielenterveysongelmiin ja voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Viihdeuutiset

Mummot virkkaavat lämmikkeitä koditomille – materiaalina muovipussit!

Tennesseen Second Bapistist Churchin seurakunnassa toteutetaan ekologista hyväntekeväisyyttä. Torstaisin kirkon tiloissa tapaavat naiset virkkaavat lämmikkeitä alueen kodittomille. Materiaalina toimivat muovipussit.

Tennesseen Union Cityssa on toiminut pian kaksi vuotta naisista koostuva vapaaehtoisryhmä. Kassinaisiksi itseään kutsuva joukku tekee erittäin tärkeää työtä alueensa kaduilla asuvien vähävaraisten hyväksi. Second Bapistist Churchin jäsenet ovat keränneet kymmeniätuhansia muovipusseja hyötykäyttöön. Neulovat naiset tekevät muovipusseista lämpimiä mattoja peitteiksi ja alustoiksi.

Ryhmässä on runsaasti iäkkäitä ja eläkkeelle jääneitä rouvia. Muovipussien keräämisen jälkeen he pilkkovat materiaalin nauhamaiseen muotoon. Muovinauhat kääritään rullalle ja sitä käytetään perinteisen langan tapaan, ABC News uutisoi. Ryhmä on valmistanut muutaman vuoden aikana yli 160 mattoa.

‘Bag Ladies’ turn plastic bags into sleeping mats for homeless

A group of women in Tennessee, who call themselves "The Bag Ladies," are taking old plastic bags and turning them into mats for the homeless to sleep on. Some were sent to Louisiana to help those who lost their homes to flooding.Read more: http://via.wgntv.com/la27r

Publié par WGN TV sur mardi 13 septembre 2016

Viihdeuutiset

Jasmiina auttoi koditonta Oulun McDonald’sissa: ”Nämä ovat onnen kyyneleet”

Suomessa asuu tuhansia kodittomia, jotka jäävät kuitenkin yleensä tavallisilta kansalaisilta huomaamatta. Jasmiina Salminen kohtasi erään heistä Oulun Rotuaarin McDonald’sissa ollessaan ystävänsä kanssa syömässä, ja kohtaaminen on nyt liikuttanut tuhansia suomalaisia.

Salminen huomasi ravintolassa riutuneen ja surullisen näköisen miehen. Tehdessään jo lähtöä hän kertoi ystävälleen haluavansa käydä vielä tarkistamassa onko miehellä kaikki hyvin.

– Kävin kysymässä mieheltä että onko hänellä nälkä että voisin tarjota hänelle ruokaa ja juotavaa jos hän haluaa. Miehen kasvoille ilmestyi unohtamaton hymy. Hän ei pystynyt käsittämään miksi joku halusi hänelle tarjota aterian. Mies ei ollut syönyt 3 vuorokauteen, Jasmiina Salminen kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Mies oli asunut kadulla kahden vuoden ajan menetettyään työnsä, perheensä ja talonsa.

– Lopuksi halasin häntä ja miehellä alkoi valumaan kyyneleet. Mies sanoi: ”Älä huoli Jasmiina nämä ovat tällä kertaa onnen kyyneleet. En ikinä tule unohtamaan tätä hetkeä minkä sain viettää sun kanssa. Ensimmäistä kertaa elämässäni joku tulee kysymään onko minulla nälkä ja olenko kunnossa. Sinä kuuntelit murheeni ja tarjosit mulle kahvin, ruokaa ja sain kylmää maitoa. Sä tuut aina olemaan mun sydämessä ja ajatuksissa. Sun sydän on kultaa.

Jasmiina Salminen kertoo halunneensa jakaa kokemuksensa, koska pienikin teko voi tehdä jonkun toisen todella onnelliseksi. Kertomus on tavoittanut nopeasti tuhansia suomalaisia, joten Salmisen toive kertomuksen leviämisestä on ainakin jo toteutunut.

Viihdeuutiset

Apu kodittomuuteen? Taiteilija somistaa viemäritunneleista asuntoja

Italialaisen taiteilija-aktivisti Biancoshockin tuoreet työt ovat herättäneet huomiota ja keskustelua internetissä. Milanissa asuva taiteilija on luonut sarjan töitä, joilla hän ottaa kantaa kodittomuuteen ja siihen liittyviin ongelmiin.

Töissään Biancoshock on sisustanut maassa olevia viemäriaukkoja uusiksi. Sisustuksen myötä aukot ovat muuttuneet kodikkaiksi, kuin pienikokoisiksi huoneiksi. Taiteilijan mukaan hän haluaa herättää teoksellaan keskustelua ihmisistä, jotka joutuvat elämään äärimmäisissä olosuhteissa kodittomuutensa ansiosta.

– Jos joitain ongelmia ei voi vältellä, tee niistä mukavia, Biancoshock julistaa kotisivullaan.

– Yksi esimerkki teoksieni inspiraatiosta on Bucharest. Yli 600 ihmistä asuu kaupungin alapuolella olevissa viemäreissä, taiteilija paljastaa.

Viihdeuutiset

Poliisi opetti kodittomalle tytölle ruutuhyppelyä – video ihastuttaa

Ruutuhyppelyä pikkutytölle opettaneesta poliisista kuvattu video on lähtenyt leviämään verkossa, koska se on saanut kaikkien sydämet sulamaan. Videolla poliisi opettaa isällisin ottein äitinsä kanssa autossa asuvalle tytölle, miten tielle piirrettyä ruuturataa kuuluu hyppelehtiä.

Kaliforniassa Huntington Beach Police -osastolla työskentelevä Zach Pricer -niminen poliisi on nähnyt 11-vuotiaan kodittoman tytön pähkäilemässä miten ruutuhyppelyä leikitään oikein. Videolla poliisi näyttää tytölle pienen selostamisen jälkeen käytännön esimerkin siitä, kuinka ruutuhyppelyä leikitää ja hyppii radan itse läpi.

Zach Pricer hyppii radalla ja on melkein kaatua hänen tasapainonsa horjuessa. Oman suorituksensa jälkeen poliisi jää vielä katsomaan kun tyttö hyppii. Tyttö ymmärtää leikin heti ja suorittaa radan täydellisesti perässä.

This morning an officer checked on a suspicious occupied vehicle in the area of Graham and Edinger. During his investigation he learned the people in the vehicle were a mother and her 11 year old daughter and they had been living out of their car. The officer contacted our Homeless Task Force to help arrange housing. As the officer worked on housing arrangements with the mother, another officer on scene, Officer Pricer, began displaying his expertise in hopscotch to the daughter. #Copslovehopscotch

Posted by Huntington Beach Police Department on Wednesday, March 30, 2016

Katso video tästä.