Mykistävä näky taivaalla! Viisi uutta Airbusia muodostelmassa – tätä ei ole ennen nähty

Matkailu · Stara.fi

Lentokonejätti Airbus on toteuttanut poikkeuksellisen näyttävän esittelyvideon uusista Airbus A350 XWB -matkustajakoneistaan lennättämällä peräti viittä konetta samanaikaisesti puljassa, eli muodostelmassa ilmassa.

Yhden lentokoneen hinta on 300 miljoonaa dollaria, joten yhteensä kuvauksissa käytettiin 1,5 miljardin dollarin lentokoneita. Huikea muodostelma kuvattiin jo syyskuun lopussa, mutta Airbus julkaisi videon vasta nyt joulukuussa.

Jokainen kuvauksissa käytetyistä lentokoneista kuluttaa melkoisesti polttoainetta, joten videon pituuteen nähden kyseessä lienee yksi YouTuben historian kalleimmista videoista. Muodostelmassa lentäminen ei luonnollisesti kuulu tavallisten lentäjien normaaleihin työtehtäviin.