Twitter jäi Instagramin jalkoihin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 2010 avattu kuvapalvelu Instagram lukeutuu suosituimpiin sosiaalisiin verkosotoihin. Alkujaan Kevin Systromin ja Mike Kriegerin kehittelemä palvelu siirtyi vuonna 2012 Facebookin omistukseen. Kuvapalvelun suosio on ollut koko ajan tasaisen nopeassa kasvussa.

Nyt Instagramin suosio on ohittanut toisen sosiaalisen median jätin, mikroblogipalvelu Twitterin. Yhtiön toimitusjohtaja Kevin Systrom paljasti BBC News -sivuston haastettelussa, että Instagramilla on jo yli 300 miljoonan käyttäjää. Twitterillä käyttäjiä on tällä hetkellä 284 miljoonaa.

Facebookin ja Twitterin tavoin Instagram tulee ottamaan käyttöön todennetut tilit. Esimerkiksi julkisuuden henkilöiden viralliset Instagram-profiilit tullaan merkitsemään sinisin symbolein, jotta käyttäjät voivat erottaa nämä fanien tekemistä epävirallisista tileistä.