Facebookiin merkittävä muutos? Ottamassa käyttäjien vaatimukset huomioon

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Mark Zuckerberg kertoo miettivänsä tapaa, jolla Facebookiin saataisiin dislike-nappula. Zuckerbergin mielestä dislike-nappula olisi hyvä esimerkiksi sellaisia tilanteita varten, että ystävän lemmikki menehtyy tai joku julkaisee huonoja uutisia. Silloin tykkäysnapin painaminen tuntuu väärältä.

– Meidän täytyy keksiä oikea keino tuoda dislike-nappi Facebookiin. Haluan, että se on hyvä juttu eikä negatiivinen, Zuckerberg kommentoi Daily Mail -lehdelle.

Hän ei halua, että nappia käytettäisiin väärin esimerkiksi kiusaamiseen tai julmaan kommentointiin. Ei varmasti tuntuisi kivalta, jos saisi kymmenen dislike-painallusta uuteen kasvokuvaan. Jos lukee jonkun mielenkiintoisen uutisen, jonka haluaa jakaa, olisi ehkä mukava tietää kuinka monen mielestä se on hyvä tai huono juttu. Monet eivät välttämättä ole innokkaita kommentoimaan kirjallisesti, vaikka olisivatkin asiasta jotain mieltä.

Lehti kertoo, että uusimman tutkimuksen mukaan ärsyttävimmät Facebook-päivitykset liittyvät kuntoiluun ja laihduttamiseen, joten ne saisivat varmasti eniten negatiivisia tykkäyksiä jos se olisi mahdollista. Dislike-napista on puhuttu jo vuodesta 2010 lähtien ja vaikka Zuckerberg on taas nostanut asian pöydälle hän ei osaa vieläkään sanoa, koska tämä uudistus voisi tapahtua.