Apina tarjoilee japanilaisessa ravintolassa – kirjaimellisesti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanin Utsunomiyan kaupungissa sijaitseva Kayabukiya-taverna on perinteisiä japanilaisia sake-taloja muistuttava ravintola. Se eroaa muista vastaavista tavernoista varsin erikoisella tavalla, sillä Kayabukiyan tarjoilijat ovat kirjaimellisesti apinoita.

YouTube
YouTube

Makaki-apinat Yat-chan ja Fuku-chan ovat tavernan omistajan, Kaoru Otsukan, lemmikkejä. Ne ottavat vastaan asiakkaiden tilauksia, ja toimittavat ruoan sekä juoman heidän pöytiinsä. Tippinä hyvästä työstä asiakkaat tarjoilevat makakeille soijapapuja.

Japanin eläinoikeuslakien mukaisesti kumpikin apinoista työskentelee päivittäin vain kahden tunnin ajan. Kuten Youtuben JukinVideon-kanavan tuoreelta videolta ilmenee, apinat osaavat tarjoilun lisäksi viihdyttää noin kahden tunnin ajomatkan päässä Tokiosta sijaitsevan tavernan asiakkaita myös erilaisten temppujen avulla.