Tarkkuus vailla vertaa: Miehen taideteokset mahtuvat neulansilmästä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

3D-tulostimet tarjoavat helpon ja halvan tavan valmistaa esimerkiksi varaosia erilaisiin laitteisiin ja jopa proteeseja raajarikoille ihmisille. Kehittynyt teknologia tarjoaa myös taiteilijoille keinon luoda aivan uudenlaisia ja ennennäkemiä töitä.

Jonty Hurwitz on taiteilija, jonka veistokset ovat herättäneet runsaasti huomiota internetissä. Perinteisempien veistosten sijaan miehen työt ovat nimittäin mikroskooppisen pieniä, eikä niitä voi nähdä paljaalla silmällä. Hurwitzin töitä kutsutaan nanotaiteeksi.

Mirror-lehden mukaan Jonty Hurwitzin alastonta naista esittävän Trust-työn tekemiseen kului noin 10 kuukautta. Mies kuvautti mallinsa 250 eri kulmaan asetetulla kameralla, ja loi näiden perusteella hänestä 3D-mallinnuksen. Tuloksena syntynyt teos on pienin koskaan luotu ihmistä esittävä työ.

Hurwitzin luoma Trust-nanoveistos on valitettavasti sittemmin tuhoutunut huolimattoman kollegan käsittelyssä. Taiteilija ehti kuitenkin kuvata veistoksiaan muun muassa muurahaisen pään, ihmisen hiuksen ja neulansilmän päällä.