Vain superrikkaille! Yksityinen luksussukellusvene esiteltiin

Lux Matkailu · Stara.fi

Olemme usein esitelleet maailman ökyrikkaiden omistamia luksusjahteja, joilla on usein hintaa jopa 100 miljoonaa dollaria tai enemmän. Kesällä 2013 kerroimme suunnitelmasta, jossa oli tarkoitus kehittää Migaloo-niminen yksityinen sukellusvene superrikkaille ihmisille. Nyt suunnitelma on valmis.

Kuva: Ferrari
Kuva: Ferrari

Itävaltalaisen Motion Code: Blue -yrityksen suunnittelijat ovat nyt esitelleet vedenalaisen huvijahdin. Migaloo Private Submersible Yachtsin lanseeraama Migaloo pitää sisällään muun muassa terassin, sisäuima-altaan ja helikopterin laskeutumisalustan sekä tietenkin aluksen pinnalla ollessa laajat ulkotilat loungeineen ja baareineen. Alusten hintoja ei ole vielä ilmoitettu, mutta ne tulevat asettumaan jopa miljardiluokkaan.

– Suunnittelijat eivät tienneet sitä mahdottomaksi, joten he toteuttivat sen. Tässä on ensimmäinen varteenotettava kilpailija huvijahdeille, yrityksen toimitusjohtaja Christian Gumpold kertoi.

Aluksen ollessa sukelluksissa voidaan vedenalaisia maisemia ihastella paksujen ikkunoiden läpi. Pienin malli M2 on 72-metrinen ja majoittaa jopa 36 vierasta. M5-malli on 135-metrinen ja sisältää porealtaat kannella, helikopterin laskeutumisalustan, kaksi vedenalaista ”tallia” minisukellusveneille, hissin, pelihuoneen, elokuvateatterin ja viinikellarin. Isännän sviitti on 90 neliön kokoinen. Suurin sukellusvene Migaloo M7 on peräti 225 metriä pitkä, eli pidempi kuin risteilyalukset.

Kuva: Ferrari
Kuva: Ferrari
Kuva: Ferrari
Kuva: Ferrari