7 perustreeniä timmimpään vartaloon – yksinkertainen toimii

Fitness Terveys · Annukka Heikkilä

Naisille löytyy kuntosaleilta monia muokkaukseen keskittyviä tunteja, joissa käydään rasvaa polttavia ja lihasta kasvattavia liikkeitä ja monipuolisesti kaikki lihasryhmät läpi. Liikkeitä voi olla vaikea suorittaa kotona ilman ohjeistusta ja välillä saattaakin liikkua liian yksipuolisesti ilman ohjaajaa.

Womanitely-sivusto on listannut seitsemän parasta kuntoilulajia tai -liikettä, jotka ovat erittäin hyviä muokkaukseen.

1. Hyppynarulla hyppiminen

Hyppynarulla hyppiminen on todella tehokasta ja helppoa. Hyppiminen polttaa minuutissa enemmän kaloreita kuin mikään muu laji. Se antaa mukavan poltteen pohkeisiin ja nostaa sykkeen korkealle. Mikä parasta, tätä voit tehdä myös lasten kanssa.

2. Kyykyt

Kyykkääminen on tehokas tapa muokata pakaroita ja reisiä. Jos kyykyt eivät tunnu tarpeeksi raskailta, koita ottaa mukaan lisäpainoja tai tee hyppy aina ylös noustessa.

3. Punnertaminen

Monet karttavat punnertamista, koska se on aluksi vaikeaa ja raskasta. Jostain tämän liikkeen kohdalla kannattaisi aloittaa, koska punnertaminen on todella tehokas liike muokkaamaan käden eri lihaksia ja tiukentamaan keskivartaloa.

4. Askelkyykyt

Askelkyykyt ovat tehokas ja helppo liike jalkojen isoille lihaksille. Kokeile tehdä liikesarjoja niin, että teet välillä askelkyykkyjä ottamalla harppauksen eteen ja taakse.

5. Uiminen

Uiminen muokkaa monia lihasryhmiä ja se on hyväksi sydämelle. Uiminen myös alentaa verenpainetta ja parantaa hapenottokykyä.

6. Juoksu

Juoksu lieventää stressiä, parantaa hapenottokykyä ja on hyväksi sydämelle. Juokseminen muokkaa jaloista vahvat ja hoikat sekä polttaa paljon kaloreita. Kunnon vauhtiin pääseminen vie hieman treenitunteja, mutta on sen arvoista.

7. Pyöräily

Pyöräily laittaa jalkasi kunnolla töihin ja puskee hien pintaan. Pyöräily on hyväksi jalkojen verenkierrolle ja se poistaa kuona-aineita laittaen selluliitin ihon alta liikkeelle.