Pähkähullu tempaus – laskuvarjohyppääjä viisti vuorenrinnettä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Laskuvarjohyppääjien käyttämä liitopuku antaa mahdollisuuden pitkään vaakalentoon, joka voi olla pituudeltaan jopa 4,5 kilometriä ennen varjon aukeamista. Nopeus vaakalennossa on jopa 170 kilometriä tunnissa. Liitopuvussa käden ja kyljen sekä jalkojen välissä on tunnelirakenteiset siivet, jotka nostavat hyppääjän liitolukua huomattavasti.

YouTube
YouTube

Olemme aiemmin kertoneet useista tapauksista, joissa laskuvarjohyppääjä on tehnyt hengenvaarallisia tempauksia muun muassa vuorenrinteillä. Nyt vuorossa on toistaiseksi kaikkien aikojen vaarallisin tempaus, kun eräs hyppääjä viisti vuorenrinnettä vain noin puolentoista metrin korkeudessa. Tarkoituksena oli tehdä ennätysmäinen ylävitonen, joka lopulta myös onnistui. Pienikin harhaliike olisi saanut miehen syöksymään maahan varmaan kuolemaan.

Kerroimme taannoin hurjapäistä, jotka lensivät Brasilian Rio de Janeiron Kristus Vapahtaja -patsaan vierestä. Lentoreitti meni vaarallisen läheltä vuolukivestä ja betonista valmistettua maamerkkiä.