Tulevaisuuden omakotitalo? Liettuassa kehitettiin uusi konsepti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uusien innovaatioiden kehitys on ollut viime vuosina Suomessa jäissä kuluvalla hallituskaudella valtavasti kasvaneen sääntöviidakon takia, mutta monissa lähialueiden maissa kehitys jatkuu kiivaana. Nyt tulevaisuuden omakotitalon konsepti on esitelty Liettuassa.

DO Architects
DO Architects

Liettualainen DO Architects on kehittänyt uudenlaisen ympyränmuotoisen omakotitalon, koska sen mukaan ihmisten ei tarvitse asua neliöissä, kuten nykyisin. Kyseinen Rolling Homes -konsepti on talo, jossa ei ole käytännössä lainkaan kulmia. Ensimmäinen Rolling Homes -kylä tulee alustavien suunnitelmien mukaan sijaitsemaan meren rannalla Svencelen kaupungissa, Liettuassa.

Talossa on kolme kerrosta, joista jokaisesta on esteetön merinäköala koko seinän kokoisten ikkunoiden ansiosta. Teknologian ansiosta naapurit eivät niin haluttaessa näe sisään asunnon suurista ikkunoista. Svenceleen suunnitellaan ensin 12 talon kokonaisuutta.

DO Architects
DO Architects
DO Architects
DO Architects
DO Architects
DO Architects