Tutkimus paljasti: Tyhmät tempaukset ovat miehillä geeneissä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

The British Medical Journal on julkaissut uuden tutkimuksen tulokset, joiden mukaan miehet kuolevat paljon todennäköisemmin tyhmien tekojen seurauksena. Tutkimus on osa lehden jokavuotista joulunumeroa, jossa julkaistaan aina humoristisia ja popkulttuuriin liittyviä tutkimuksia.

Kevyistä aihealueista huolimatta tutkimukset on tehty oikein menetelmin ja huolellisesti. Miehistä koostuva tiimi analysoi internetistä saatua dataa. Tämä niin sanottu Darwin Awards perustuu siihen, että verkkosivustolla kerrotaan ja kommentoidaan uskomattoman erikoisia ja tyhmiä tapoja, joilla ihmiset ovat menehtyneet. 90 prosenttia kertomuksissa menehtyneistä oli miehiä.

Tutkimuksen mukaan miehet päätyvät helpommin tekemään asioita, joilla voi olla iso riski päättyä huonosti. Alkoholilla on usein tekemistä näiden tilanteiden kanssa. Tutkimuksessa esimerkkinä kerrotaan tositilanne, jossa kolme miestä leikkivät humalassa venäläistä rulettia. Pelissä he ottivat shottilasilliset viinaa ja hyppäsivät vuorotellen räjähtämättömän maamiinan päälle. Lopulta miina räjähti, baari tuhoutui ja kaikki kolme kaverusta kuolivat.

Tutkijoiden mukaan tulokset ovat selvät, mutta aihealue on sen verran kiinnostava, että se ansaitsee vähän lisää tutkimista. Tiimi kertoo, että aikoo tarkkailla tulevissa pikkujouluissa naisten ja miesten käyttäytymistä ennen juomatarjoilujen alkamista ja sen jälkeen.