USA kidutti vankeja Metallicalla ja Bruce Springsteenillä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvallat on pitänyt Kuubassa sijaitsevalla Guantanamon vankileirillä vangittuna suurta joukkoa terrorismista pidätettyjä eri maiden kansalaisia. Lukemattomien raakalaismaisten kidutustapojen lisäksi vankeja on kidutettu myös tuttujen musiikkitähtien tuotannolla.

Kerroimme jo vuonna 2008, kuinka Guantanamosta vapautunut vanki Binyam Mohamed paljasti vankeja kidutetun kovaäänisellä länsimaisella musiikilla, jota soitettiin jopa päiväkausia yhteen menoon. Britanniassa toimivan Reprieve-organisaation mukaan musiikkina käytettiin muiden muassa Britney Spearsin, Queenin, AC/DC:n, Panteran, Eminemin, Dr. Dren ja David Grayn musiikkia.

Viime viikolla Yhdysvaltojen senaatti julkaisi kidutuksesta selonteon, jossa raakuudet vahvistettiin. Samalla selvisi, että kidutusmusiikkina on käytetty myös Metallican, Rage Against the Machinen, Christina Aguileran, Bruce Springsteenin ja Tupacin musiikkia. Kaikenlainen kiduttaminen – myös musiikilla – on kansainvälisten lakien vastaista, joten Yhdysvallat on rikkonut räikeästi kansainvälisesti sovittuja toimintatapoja.