Nuoret pelasivat 8-bittistä klassikkopeliä – näin siinä kävi!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Videopelien teknologia on kehittynyt huimasti viimeisten vuosikymmenten aikana. Nykyajan videpelit eroavat retropeleistä kuitenkin myös toisella tavalla: Niiden vaikeusaste on vanhoja pelejä huomattavasti matalampi.

YouTube
YouTube

Toisin kuin nykyään, entisajan pelit eivät neuvoneet pelaajaa kädestä pitäen alusta alkaen. Pelaajan täytyi perehtyä pelin maailmaan yrityksen ja erehdyksen kautta. Myöskin tallennusmahdollisuus oli harvinaista, ja hahmon kuoltua pelaaja joutui monissa tapauksissa tylysti aloittamaan alusta.

Youtuben React-kanavan tuoreella videolla joukko nuoria saa pelattavakseen 8-bittisen Nintendon Mega Man -sarjan ensimmäisen osan. Haaste ei ole uudempiin peleihin tottuneille pelaajille helppo. Nuoret saavat heti pelin alumetreillä huomata Mega Manin maailman olevan haastavampi, anteeksiantamattomampi ja laajempi kuin he ehkä osasivat arvatakaan.