Stara Nintendo

Pelit

Suosituista Castlevania-peleistä tehdään televisiosarja

Konami-yhtiön Castlevania-sarjassa pelaajan tehtävänä on tarttua ruoskaan ja lähteä taistelemaan itse Draculaa vastaan. Ensimmäinen Castlevania-peli ilmestyi 8-bittiselle Nintendolle jo vuonna 1986, ja sarja on jatkunut tälle vuosikymmenelle saakka.

Nyt Castlevania on kääntymässä televisiosarjaksi. iO9-sivuston mukaan Netflix on ilmoittanut sarjan ensimmäisen kauden saapuvan suoratoistopalveluun vielä vuoden 2017 aikana.

Sarjan yksityiskohdista ei tiedetä tässä vaiheessa paljoakaan. Slash Film -sivusto uutisoi kuitenkin viime vuonna Adventure Time -animaatiosarjan tuottajan Fred Seibertin ja elokuvatuottaja Adi Shankarin suunnittelevan Castlevania-peleihin perustuvaa sarjaa.

Viihdeuutiset

Super Nintendo -tennarit kuin fanien unelmista

90-luvulla moni innostui suunnattomasti Super Nintendo -pelikonsolista. Tämän julkaisun jälkeen pelikonsolit ovat kokeneet valtavia mullistuksia ja kehittyneet hurjaa vauhtia. Nintendon kulta-aikoina moni ei olisi voinut varmasti kuvitellakaa, että pian ihmiset voisivat pelata pelejä virtuaalitodellisuudessa.

Vaikka kehitys onkin mennyt kovaa vauhtia eteenpäin, moni haikailee silti menneitä aikoja ja niistä muistuttavia esineitä. Nyt Super Nintendon faneille onkin tuotu houkutteleva lenkkariuutuus, kun Freaker Sneaks on kustomoinut rajoitetun erän Super Nintendo -tennareita.

Tennarit ovat väritykseltään harmaat ja niiden takana nähdään pelikonsolin ohjaimista monille tutuksi tulleet näppäimet. Kengät ovat Air Jordan 4 -malliset ja henkivät todella onnistuneesti mennyttä aikaa.

Super Nintendo -tennarit tulevat Nicekicks-sivuston mukaan myyntiin tämän vuoden alussa, mutta tarkkaa päivämäärää tennareiden saapumiselle ei ole annettu. Tämän vuoksi kenkiä haluavien onkin oltava hyvin tarkkana, koska rajoitettu erä kenkäpareja tarkoittaa todella rajallista kymmenen parin erää.

Freaker Sneaks
Freaker Sneaks
Digi Viihdeuutiset

Nintendo Classic -retrokonsolit vietiin käsistä – kaupitellaan nyt tuhansilla euroilla!

Nintendo toi taannoin markkinoille odotetun NES Classic Edition -konsolin. Kyseessä on minikokoinen versio legendaarisesta 8-bittisestä Nintendo Entertainment System -konsolista, joka löytyi monien suomalaiskotienkin olohuoneista 80- ja 90-luvuilla.

Retrokonsolin kysyntä on ylittänyt kaikki odotukset, sillä NES Classic Edition on myyty loppuun käytännössä kaikkialta. Kaikki halukkaat eivät siis todennäköisesti saa konsolia käsiinsä vielä lähiaikoina. Esimerkiksi suomalainen Verkkokauppa.com on ilmoittanut, ettei tuotteen saatavuutta voida taata jouluksi.

NES Classic Edition -konsolin voi yrittää hankkia itselleen Ebayn kaltaisista nettihuutokaupoista, mutta laitteiden hinnat ovat kysynnän mukaisia. Ebayssa konsolia kaupitellaan kalleimmillaan jopa kymmenien tuhansien eurojen hintaan. Laitteen kauppahinta on Suomessa noin 80 euroa.

Nintendo on sittemmin kertonut Twitterissä yrittävänsä kaikkensa, jotta tuotteen suureen kysyntään voitaisiin vastata. Yhtiö pyrkii saamaan lisää konsoleita hyllyille vielä joulusesongin alla.

 

Viihdeuutiset

Nintendo palaa juurilleen – pelikasetit palaavat

1980 ja 1990 -luvuilla suurin osa konsolipeleistä julkaistiin muovisina pelikasetteina. Nykyään useimpien laitteiden pelit ilmestyvät optisina levyinä, tai vaihtoehtoisesti ne voidaan konsolin kiintolevylle suoraan verkosta.

Nyt Nintendo on kuitenkin tuomassa pelikasetit takaisin. Yhtiön uutuuskonsoli Nintendo NX:n pelejä ei tulla julkaisemaan levyinä, vaan varta vasten laitteelle suunnatuiden kasettien muodossa. The Verge -sivuston mukaan uutinen tukee huhuja, joiden mukaan NX toimisi sekä televisioon liitettävä laitteena että kannettavan konsolina.

Kilpailun vuoksi flash-asemien hinnat ovat laskeneet, joten pelikasettien valmistus on aikaisempaa edullisempaa. Lisäksi pelikasetit eivät naarmuunnu yhtä helposti kuin levyt, niitä on vaikea piratisoida ja pelien latausajat ovat niissä lyhyempiä.

Viihdeuutiset

Fanit tekivät Nintendon legendapelistä ilmaisen 3D-version

Lukuisia jatko-osia saanut The Legend of Zelda lukeutuu 8-bittisen Nintendon rakastetuimpiin peleihin. Alun perin vuonna 1986 ilmestynyt fantasiaseikkailu täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Juhlavuoden kunniaksi pelin Scott ja Mike -nimiset fanit ovat tehneet videopelistä uudenlaisen version. Kyseessä on tarkka 3D-versio alkuperäisestä versiosta. Peli on toteutettu vokseligrafiikalla, eräänlaisilla kolmiulotteisilla pikseleillä.

Zeldan 3D -versiota voi pelata ilmaiseksi verkossa. Se toimii sekä tietokoneilla että useimmilla älypuhelimilla. Peli ei ole vielä täysin viimeistelty, ja osa sen mittavan pelimaailman alueista jää vielä puuttumaan 3D-versiosta.

Aika näyttää, kuinka kauan The Legend of Zelda -pelin kolmiulotteinen versio säilyy verkossa pelattavana. Nintendo-yhtiöllä on nimittäin ollut tapana puuttua vastaavanlaisiin fanien tekemiin projekteihin nopeasti estääkseen niiden leviäminen.