Pysäyttävä kirjoitus leviää verkossa: ”Ne oli kilttejä, hyviä ihmisiä”

Ohhoh! · Stara.fi

Rattijuopot aiheuttavat Suomessa vuosittain valtavan määrän traagisia kuolemantapauksia, joissa täysin sivulliset ihmiset menettävät henkensä. Siitä huolimatta Suomen oikeusjärjestelmä on nykyisin täydellisen kyvytön jakamaan rattijuopoille heidän ansaitsemiaan tuomioita.

Sunnuntaina Simossa tapahtui kuolonkolari, jossa nuori mies ajoi ilmeisesti tahallaan toista autoa päin kesken poliisin takaa-ajon. Aamulehden mukaan kuljettaja oli jäänyt useita kertoja aiemminkin kiinni rattijuopumuksesta, mutta turmahetken tilanteesta ei ole vielä varmuutta. Turmassa menehtyi 19-vuotiaan epäillyn rattijuopon lisäksi myös 1950-luvulla syntynyt pariskunta, jonka mukana ollut 11-vuotias lapsenlapsi loukkaantui ja kiidätettiin sairaalahoitoon.

Maanantaina Facebookissa julkaistiin poikkeuksellisen koskettava kirjoitus, joka muistuttaa nyt jokaista lukijaa siitä, että tällaisten lehtiotsikoiden taakse kätkeytyy rajaton määrä surua ja tuskaa, sillä rattijuoppojen aiheuttamat kuolemantapaukset koskettavat usein suurta joukkoa ihmisiä, jotka menettävät turmassa läheisensä.

Seuraavan kerran ku susta tuntuu muutaman bissen jälkeen ettei huvita laittaa rahaa taksiin, koska oot ihan ajokunnossa, niin mä toivon että sä unohdat sen ”ylimääräsen” rahanmenon ja muistat tän.

Mulla ei oo enää enoa, ei enon vaimoa, joita mä rakastin syvästi.Ne oli kilttejä, hyviä ihmisiä.Mun äidillä ei oo enää veljeä.Mun mummolla ei oo enää lasta.Mun serkulla ei oo enää isää eikä äitiä, sen pieni poika melkeen kuoli myös.Sillä lapsella ei oo enää mummia ja pappaa, kun se makaa sairaalassa niin järkyttyneenä ettei osaa puhua, tai käsittää.Simossa tapahtunut murskasi perheitä, sydämiä, elämiä.

Älä tee sitä. Aina löytyy bussi, kaveri tai taksi. Kävele jos et muuta keksi. Oo kiltti.

Ja jos susta tuntuu, ettei elämä oo elämisen arvosta ja on aika mennä – mene yksin. Älä ota viattomia ihmisiä mukanas. Ihmisiä, jotka halus elää. Ihmisiä, joita me rakastettiin.

Julkaisu käyttäjältä Tara Eva.