Eettiset turkikset lanseerattiin – materiaali auton alle jääneistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Turkistarhauksen kieltämistä on vaadittu Suomessakin jo vuosikymmenten ajan, sillä epäeettinen turkisteollisuus perustuu ainoastaan ihmisten turhamaisuuteen. Nyt Yhdysvalloissa on esitelty ensimmäiset eettiset turkikset, joiden raakamateriaalin hankinnassa ei surmata eläimiä.

Petite Mort Fur
Petite Mort Fur
Petite Mort Fur
Petite Mort Fur

Petite Mort Fur -niminen yritys on nyt esitellyt turkistuotteensa, joiden valmistamiseen käytetään vain valmiiksi esimerkiksi auton alle menehtyneiden eläinten turkkeja. Mallistoon on tulossa muun muassa huiveja, muffeja ja jalkojen lämmittimiä.

Petite Mort Furin käsintehdyt ja numeroidut turkikset maksavat hieman enemmän kuin tavanomaisilta turkistarhoilta tulleet turkikset. Yrityksen mukaan turkisten hinta tulee olemaan 300 – 1.000 dollaria. Tuottosta osa suunnataan eläinsuojelun hyväksi.