Opettaja tuli kaapista – oppilas lähetti koskettavan kirjeen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ala-asteen opettaja oli päättänyt olla pienille oppilailleen rehellinen ja kertoi heille olevansa homoseksuaali. Opettaja halusi teollaan näyttää hyvää esimerkkiä yhdeksänvuotiaille oppilailleen. Mies oli varautunut siihen, että osa oppilaista saattaisi aluksi olla hämmentyneitä.

Ennen kuin mies paljasti asiansa, hän kysyi oppilailta oliko joku kuullut sanaa homo käytettävän nimittelyn yhteydessä. Opettajan mukaan kaikki oppilaat nostivat kätensä ylös. Sen jälkeen opettaja oli kysynyt onko oppilaiden mielestä homo- ja lesbopareissa heidän mielestään jotain väärää tai outoa. Kaikki oppilaat nostivat jälleen kätensä.

Telegraph-lehden mukaan luokkahuone hiljentyi, kun opettaja kertoi totuuden. Pian mies kuitenkin huomasi, että oppilaat suhtautuivat asiaan positiivisesti. Monet oppilaista kyselivät innoissaan häneltä aiheeseen liittyviä kysymyksiä ja eräs oppilas muun muassa kysyi, oliko miehellä poikaystävää. Mies keskusteli avoimesti asiasta oppilaidensa kanssa ja vastaanotto oli erittäin myönteinen.

PinkNews
PinkNews

Muutaman päivän kuluttua opettaja sai oppilaaltaan kirjeen, jossa pieni tyttö kertoi, kuinka hän piti miehen paljastusta rohkeana. Tyttö oli kirjoittanut, että hän ei aio käyttäytyä opettajaa kohtaan millään tavalla eri lailla kuin ennen. Hän kertoi myös, että hänen ajattelutapansa opettajasta ei ollut muuttunut. Tyttö oli kirjoittanut, että opettaja oli viisas ja mahtava tyyppi ja totesi, että myös muut oppilaat ovat varmasti hänen kanssaan samaa mieltä.

Mies otti kirjeestä kuvan ja jakoi sen homoseksuaaleille suunnatussa PinkNews.com -uutisportaalissa. Koskettava ja rohkaiseva kirje on saavuttanut suuren suosion ja ihmiset ovat jakaneet sitä netissä. Opettaja on kertonut, että hän aikoo säilyttää rohkaisevan kirjeensä ikuisesti.