43 000 000 soittoa tuotti Pharrell Williamsille vain 2 700 dollaria

Viihdeuutiset · Stara.fi

Muusikkotuottaja Pharrell Williams on ollut yksi vuoden 2014 suurimpia poptähtiä maailmassa. Hän nousi studioiden hämystä kaiken kansan tietoisuuteen Happy-hitillään, joka on ollut yksi vuoden soitetuimpia kappaleita. Isot hitit tuovat tekijöilleen usein jättisummia.

Nyt Pharrellin Happy-hitti on osoittanut, että ihan joka paikasta suuria summia ei artistin tilille tule. Vuoden 2014 ensimmäisen kolmen kuukauden aikana Pandora-suoratoistopalvelussa Happy kuunneltiin peräti 43 miljoonaa kertaa.

Nyt on paljastunut, että tuo valtava määrä soittoja tuottaa kappaleen tekijöille vain vaivaiset 2.700 dollaria. Nykyisillä tuotoilla miljoona Pandora-soittoa tuottaa tekijöilleen vain noin 60 dollaria. Tuo rahamäärä jaetaan tavallisesti musiikintekijöiden ja tuottajien kesken, joten suoratoisto ei kartuta artistien kassaa kovinkaan paljon.

Monet artistit ja levy-yhtiöt ovat ilmoittaneet, että tällainen tilanne ei voi jatkua. Taanoin esimerkiksi supersuosittu Taylor Swift otti kaiken musiikkinsa pois Spotify-palvelusta.

Pharrellin G I R L -albumi on tähden itsensä mukaan tribuutti naisille. Hän muistutti keskusteluohjelmassa, että ihmisrotu voisi lisääntyä vain naisen kehon avulla. Williams kannattaa vapautta ja tasa-arvoisuutta kaikille – miehille kuin naisillekin.