Vanhainkodeissa rietastellaan – sukupuolitaudit levinneet räjähdysmäisesti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yhdysvalloissa on tehty tutkimus, jonka mukaan sukupuolitaudit ovat kasvaneet räjähdysmäisesti yli 65-vuotiaiden keskuudessa. He ovat alkaneet harrastaa seksiä vanhusten palvelu-ja senioritaloissa, joissa he tapaavat samanhenkisiä ja -ikäisiä naimattomia ihmisiä.

2007 vuodesta lähtien klamydiatartunnat ovat kasvaneet yli 65-vuotiaiden ihmisten keskuudessa 31 prosenttia ja kuppatartunnat 52 prosenttia. Lukemat ovat samat kuin aikoinaan 20-vuotiailla varhaisaikuisiässä olevilla nuorilla, kun ehkäisymuodoista suosituimmaksi nousi hormonaalinen ehkäisy ja kondomien käyttö vähentyi.

The New York Times kertoo, että viranomaiset ovat joutuneet laittamaan risteilyille sukupuolitaudeista varoittavia kylttejä, että vanhemmat ihmiset ymmärtäisivät käyttää ehkäisyä.

Yli 65-vuotiaita ei ole tarpeeksi huolellisesti valistettu sukupuolitautien vaaroista, kun he ovat olleet nuoria. Tutkijoiden mukaan tämä voi olla osasyynä suojaamattomaan seksiin. Heidän mielestään senioritaloista on tullut samankaltainen paikka vanhemmille ihmisille kuin millaisia opiskelija-asuntolat ovat nuorille.