Thaimaassa melkoinen näky – enemmän joulutonttuja kuin Suomessa?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Joulupukki oli alun perin Pyhä Nikolauksen ruumiillistuma, mutta nykyisen ulkonäkönsä se sai suuryhtiö Coca-Colan mainoksien kautta. Joulupukki on nykyisin punaisiin pukeutuva pullukka ukko, joka nauraa leppoisasti ja myhäilee valkoisen partansa takana.

YouTube
YouTube

Suomalaiset tietävät, että Joulupukki asuu Korvatunturilla. Monien muiden mielestä Joulupukki asuu kuitenkin Pohjoisnavalla. Thaimaalaisille joulu on jokseenkin vieras juhla, sillä kristinuskoon tiiviisti liitetty juhlapyhä ei kuulu buddhalaiseen perinteeseen. Silti joulua on ryhdytty juhlimaan maassa vuosi vuodelta näyttävämmin koristeineen ja tonttuineen. Monet länsimaalaiset rientävät Thaimaan aurinkoon juuri joululomien aikaan.

Nyt Thaimaassa on yritetty rikkoa tonttujen joukkokokoontumisen maailmanennätys, kun yhteen ja samaan tilaan ahtautui yhtä aikaa 1.700 tontuksi pukeutunutta thaimaalaista. Edellinen ennätys tehtiin viime vuonna Britanniassa, kun 1.110 tonttua kokoontui Wetherbyn kaupunkiin.