5 vinkkiä terhakampiin rintoihin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naisten iän myötä heidän rintansa alkavat roikkua. Rintojen iho löystyy nopeammin kuin muualla, eikä rintaruokinnan jälkeinen maidon poistuminenkaan auta asiaa, kun rintoja on sen jälkeen vaikea saada enää kiinteiksi.

On kuitenkin muutama asia, joita huomioonottamalla voit vaikuttaa siihen, että rinnat pysyvät paremmassa kunnossa pidempään. Women’s Health on listannut viisi asiaa, joita tulisi välttää.

1. Nopea laihduttaminen

Naisilla nopea laihduttaminen löystyttää rintojen ihoa, koska iho ei ehdi kiinteytyä painon vaihtelun mukana. Plastiikkakirurgi Michael Edwards on verrannut laihtumisen jälkeistä rintojen ihoa samankaltaiseksi kulutuksesta löystyneiden sukkahousujen kanssa.

2. Tupakoiminen

Vähäinenkin määrä tupakan polttamista löystyttää rintojen ihoa. Tupakoiminen hidastaa pintaverenkiertoa ja vanhentaa ihoa. Se poistaa ihosta elastisuutta, mikä vaikuttaa rintojen ihon venymiseen nopeasti.

3. Aurinkovoiteen unohtaminen

Aurinko vaikuttaa ihoon vanhentamalla sitä, joten kannattaa muistaa aurinkovoiteen levittäminen myös rintoihin.

4. Huonot rintaliivit

Huono tuki rintaliiveissä vaikuttaa hyvin nopeasti siihen, että rinnat alkavat roikkua. Pelkästä kävelystä aiheutuva liike on haitallista rinnoille, jos rintaliiveissä on huono tuki. Kannattaakin käydä alusvaateliikkeessä, jossa paikalla on alan ammattilaisia ja joilta saat oikeanlaiset liivit.

5. Kuntoilulajit, joissa on hypitään paljon

Edestakainen liike on haitallista rintojen kollageenille eli näin ollen esimerkiksi juoksu on pahasta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että mikä tahansa liikunta auttaa kehoa muuten pysymään nuorekkaana ja hyvinvoivana, joka vaikuttaa koko olemukseen paljon. Eli hyvin tukevat urheiluliivit päälle ja ulos hikoilemaan iloisin mielin.