Google paljasti maailman suosituimmat hakusanat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2014 lähestyessä loppuaan internetissä on nähty lukuisia listoja kuluneen 12 kuukauden suosituimmista ilmiöistä. Taannoin esimerkiksi Youtube paljasti, mitkä videot keräsivät eniten katsojia tänä vuonna.

Nyt Google on puolestaan julkaissut listan kuluneen vuoden suosituimmista hakusanoista. Googlen käytetyin hakusana vuonna 2014 oli Robin Williams, elokuussa kuollut koomikko ja näyttelijä. Toiselle sijalle päätyi World Cup, eli jalkapallon MM-kilpailut, kun taas loppuvuodesta runsaasti keskustelua herättänyt ebola-virus on listalla kolmantena.

Lista jatkuu muilla vuonna 2014 ihmisiä koskettaneilla ajankohtaisilla ilmiöillä. Malaysia Airlinesin kadonnut matkustajakone oli vuoden neljänneksi googletetuin asia, ALS Ice Bucket Challengen, eli jäävesihaasteen, yllettyä sijalle viisi. Muita kymmenen suosituimman listalle yltäneitä hakusanoja olivat Flappy Bird -älypuhelinpeli, Euroviisuvoittaja Conchita Wurst, terroristijärjestö ISIS, Disney-hitti Frozen ja Sochin olympialaiset.