Motoristin raju tempaus – ajoi vuoristorataa moottoripyörällä!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ranskalainen hurjapää Julien Dupont osallistui äskettäin Red Bullin sponsoroimaan stunttiin, jossa mies ajoi vuoristoradalla moottoripyörällään. Dupont teki radalla useita myös useita temppuja ja kuvasi kaiken kypäräänsä kiinnitetyllä kameralla.

YouTube
YouTube

Meksikossa sijaitseva huvipuisto La Feria de Chapultepec sulki yleisöltä kuuluisan Montaña Rusa -vuoristoratansa DuPontin uhkarohkeaa temppua varten. Motoristi naureskeli, että Meksiko on yksi niistä harvoista maista, joissa kyseisen stuntin voi edes suorittaa. Moni valtio ei ehkä antaisi lupaa yhtä vaaralliselle temppuilulle.

Voisi olettaa, että myöskään moni huvipuisto ei hyväksyisi sitä, että laitteita käytetään hengenvaarallisiin stuntteihin. Meksikolainen huvipuisto oli tässä tapauksessa poikkeus ja he suostuivat lainaamaan vuoristorataansa muistuttaen kuskille, että temppuilu tehdään omalla vastuulla.

Lähes puolitoista kilometriä pitkä vuoristorata soveltui erintomaisesti DuPontin stuntin suorittamiseen. Miehen hurjasteleminen vuoristoradalla oli vähintäänkin jännittävää katseltavaa. Ei ole epäilystäkään, etteikö mies olisi ammattitaitoinen temppuilija. Radan suorittaminen ei näyttänyt olevan miehelle kovinkaan vaativaa.