Sony perui kohuleffan julkaisun – aktivisteilla huimapäinen suunnitelma!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Campaignin edustaja on suunnitellut aktivistiryhmänsä kanssa pudottavansa ilmateitse Pohjois-Koreaan The Interview -elokuvia sisältäviä DVD-paketteja. Ihmisoikeusaktivistit ovat aiemminkin toimittaneet diktatuurin runtelemaan valtioon elokuvia DVD:n muodossa.

Money -uutissivuston mukaan HRC:n perustaja Thor Halversson on ilmoittanut, että he lähettävät Pohjois-Koreaan niin monta The Interview DVD:tä kuin saavat käsiinsä. Monet ovat luvanneet avustaa aktivistien tempausta lahjoittamalla heille elokuvia heti kun se julkaistaan.

On sanomattakin selvää, että aktivistien tempaus on uhkarohkea teko. Pohjois-Korean diktaattorin salamurhasta kertova elokuva aiheuttaa varmasti reaktioita pohjoiskorealaisten keskuudessa. Vastaavanlaisia tempauksia on suoritettu jo vuosia. Pohjoiskorealaisille on toimitettu useita elokuvia ja sarjoja, jotka kertovat elämästä demokraattisessa ”vapaassa” valtiossa.

Pohjois-Korean ulkopuolella tehdyt ja tuotetut elokuvat ja sarjat on kansalaisilta ehdottomasti kielletty. Ulkomaalaisten elokuvien katselusta seuraa lähes poikkeuksetta rangaistus vankileirin muodossa. Aktivistien tempauksista löytyy lisätietoa muun muassa Human Rights Campaign-sivuilta.