Stara Seth Rogen

Viihdeuutiset

Hämmästyttävä yhdennäköisyys – pellenä pidätetty kuin Seth Rogen

Mediassa on puhuttu viime viikkoina runsaasti pelleiksi pukeutuneista henkilöistä, jotka ovat säikytelleet pahaa-aavistamattomia uhreja Yhdysvalloissa. Julkisilla paikoilla pelleilystä kiinni jääneitä on alettu jo pidättämään viranomaisten toimesta.

Taannoin Ohiossa pidätettiin kolme klovneiksi pukeutunutta nuorta miestä, joista kahta syytetään Fox WTOV 9 -uutissivuston mukaan myös piilotettujen aseiden kantamisesta. Pidätyskuvien levitessä verkossa Twitter-käyttäjät kiinnittivät huomiota yllättävään seikkaan. Yksi pidätetyistä näyttää melkoisesti koomikko Seth Rogenilta.

Pidätetyllä on samakaltaiset kasvonpiirteet, hiukset ja silmälasit kuin suositulla komediatähdellä. Pian jopa Seth Rogen itse huomioi itsensä ja pidätetyn pellen yhdennäköisyyden.

– Minut ilmeisesti pidätettiin pelleksi pukeutumisesta, Rogen twiittasi.

Viihdeuutiset

Seth Rogen tuntee olonsa ulkopuoliseksi Hollywoodissa

Leppoisa ja avoimesti 420-myönteinen koomikkko Seth Rogen tunnetaan parhaiten rooleistaan komediaelokuvissa, kuten Paksuna, Superbad ja Naapurit. Mies on niittänyt vankkaa suosiota fanien keskuudessa, mutta Hollywoodin eliitille hän edustaa pohjasakkaa.

Metro-lehdelle haastattelunsa antanut huumoriveikko Seth Rogen on kertonut, että tuntee olonsa ulkopuoliseksi Hollywoodissa. Palkintogaaloissa harvemmin muistetaan komediaelokuvien näyttelijöitä. Miehen mukaan huumorileffat eivät saa koskaan minkään valtakunnan palkintoja tai niiden näyttelijöitä ei edes kutsuta tilaisuuksiin.

– Hollywoodissa on tarkka hierarkia ja komedia on sijoitettu pohjille, Rogen napauttaa.

Seth Rogen on 34-vuotias kanadalaissyntyinen koomikko, joka on myös toiminut käsikirjoittajana, tuottajana ja ohjaajana. Hän on naimisissa näyttelijä Lauren Millerin kanssa. Mies nousi elokuvien tähdeksi niitettyään ensin mainetta ja kunniaa stand up -piireissä.

Viihdeuutiset

The Interview rikkoo ennätyksiä – terrorismikohu kannatti

Vuoden kohutuin elokuvatapaus on Seth Rogenin tähdittämä The Interview, joka oli jäädä julkaisematta hakkereiden kohdistettua iskun tuotantoyhtiö Sonya vastaan. Pohjois-Korean on väitetty olevan hyökkäysten taustalla, mutta asiantuntijat ovat kyseenalaistaneet väitteet.

Sony perui elokuvan julkaisemisen elokuvateatteattereihin kohdistettujen pommiuhkausten vuoksi, mutta The Interview päätettiin kuitenkin julkaista internetissä ja lukuisissa itsenäisissä elokuvateattereissa. Tämä osoittautui kannattavaksi, sillä toistaiseksi ainoa pommeihin viittaava seuraus on ollut elokuvan räjähdysmäinen suosio.

Sony Picturesin mukaan The Interview -elokuva vuokrattiin internetin suoratoistopalveluissa ensimmäisen neljän vuorokauden aikana kaksi miljoonaa kertaa. Reuters-uutistoimiston mukaan elokuva tuotti nopeasti yli 15 miljoonaa dollaria, nostaen sen tuotantoyhtiön historian menestyksekkäimmäksi internet-julkaisuksi.

Rentrak-sivuston mukaan The Interview keräsi ensi-iltaviikonloppuna myös elokuvateattereissa 2,8 miljoonan dollaria rajoitetusta julkaisustaan huolimatta. Elokuva julkaistiin internet-palveluiden lisäksi hieman yli 300 amerikkalaisessa elokuvateatterissa, joista suurin osa oli yksityisiä teattereita terroristi-iskuja pelkäävien isojen ketjujen sijaan.

The Interview tulee tuottamaan Sonylle todennäköisesti vieläkin enemmän rahaa. Elokuva julkaistiin nimittäin sunnuntaina myös Applen suositussa iTunes-latauspalvelussa. Suomalaiset joutuvat odottamaan elokuvan näkemistä vielä jonkin aikaa. Sitä ei voi nimittäin ladata Yhdysvaltain ulkopuolelta käsin, ja mahdollinen Suomen ensi-ilta on toistaiseksi vielä avoinna.

Viihdeuutiset

Elokuvateatterit pelkäävät terrori-iskua – kohuelokuva pois ohjelmistosta

Useat yhdysvaltalaiset elokuvateatterit ovat päättäneet vetää The Interview -uutuuselokuvan pois ohjelmistoistaan. Kim Jong-unin salamurhasta kertova komediaelokuva on saanut aikaan terrorismin uhan, ja teatterit eivät ole kokeneet elokuvan esittämisen olevan vaaran arvoista.

Elokuvassa Seth Rogenin ja James Francon roolihahmojen tehtävänä on salamurhata Pohjois-Korean diktaattori Jong-un. Miesten elokuva on saanut aikaan suuren kohun, ja elokuvan tuotantoyhtiö on joutunut maksamaan elokuvan tuottamisesta kovan hinnan. Sonyn palvelimille tehtyä tietomurtohyökkäystä on pidetty vastaiskuna sille, että yhtiö on tehnyt kyseisen elokuvan.

Yksi historian laajimmista elokuvayhtiön palvelinmurroista oli vain pientä kapinointia verrattuna siihen, minkälaisia uhkauksia Sony ja elokuvateatterit ovat saaneet elokuvan esittämisen johdosta. Suuri osa elokuvateattereista onkin päättänyt olla esittämättä elokuvaa. Elokuvan suunniteltu ensi-ilta New Yorkissa peruuntui terroriuhan takia.

Vaikka monet julkisuuden henkilöt ovat osoittaneet tukensa elokuvalle sosiaalisessa mediassa, ovat monet tulleet toisiin aatoksiin elokuvan suhteen. Ehkä Kim Jong-unin kustannuksella pilailu ei ole sen arvoista, että ihmiset joutuvat tuntemaan olonsa uhatuksi elokuvateatterissa. Jää nähtäväksi, millaisia arvosteluita elokuva saa.

Viihdeuutiset

Pohjois-Korea uhkaa Yhdysvaltoja sodalla pilkkaelokuvan takia: ”Elokuvan julkaiseminen terrorismia!”

Näyttelijät Seth Rogen ja James Franco nähdään – toivottavasti – pian tähdittämässä Pohjois-Koreaan sijoittuvaa The Interview -toimintakomediaa, jossa miesten roolihahmot yrittävät salamurhata maan diktaattori Kim Jong-unin. Kerroimme jo aiemmin, että Pohjois-Korea ilmoitti raivostuneensa elokuvasta, mutta nyt maa on mennyt pidemmälle.

BBC nimittäin uutisoi eilen, että Pohjois-Korea on uhannut Yhdysvaltoja sotatoimilla, jos elokuva julkaistaan. Maan ulkoministeriön edustaja ilmoitti asiasta Yhdysvalloille ja kertoi maansa ryhtyvän säälimättömiin vastatoimiin. Pohjois-Korea pitää elokuvan julkaisemista Yhdysvaltojen sotatoimena ja terrorismina, johon sillä on oikeus vastata voimankäytöllä.

Lokakuussa Yhdysvaltain ensi-iltansa saavasta The Interview-elokuvasta julkaistiin viime viikolla ensimmäinen traileri. Viime viikolla Pohjois-Korea kommentoi elokuvaa näin.

– Elokuva kuvastaa sitä mitä Yhdysvallat on tehnyt Afganistanissa, Irakissa, Syyriassa ja Ukrainassa. Eikä saa unohtaa kuka surmasi John F. Kennedyn – amerikkaiset, maan tietotoimisto ilmoitti.